Belföld

Törley Katalin: Orbán rajongói többször kurvának neveztek a Nemzeti Múzeumnál

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Kölcsey Ferenc Gimnázium korábbi tanára, a Kutyapárt EP-listáján jelenleg második helyen szereplő Törley Katalin a Facebook-on számolt be arról, hogy milyen élményei voltak pénteken a Múzeum körúton, miközben Orbán Viktor beszédét, illetve az azt felvezető műsort nézte, hallgatta.

A Tanítanék aktivistáival péntek délelőtt megzavartuk a miniszterelnök uszító beszédét a Múzeumkertnél. A rajongói nem viselték jól, hogy tükröt mutattunk Orbánnak. Először csak lökdöstek és kiabáltak velünk, később már zászlórúddal és kézzel is megütöttek többünket. Engem többször is kurvának neveztek, a legdurvább mégis az volt, amikor egy társunkat nem akarták hagyni békében kimenni a tömegből, még kifelé is megütötték.

Hozzátette:

Többek között azért vágtam bele az Európai Parlamenti kampányba a Magyar Kétfarkú Kutyapárttal szövetségben, mert nem tűrhetem tovább, hogy a hazámban a különvéleményért megalázzák és megverjék az embert. Nem tűrhetem tovább, hogy a kirúgás után már fizikai erőszakkal próbálnak meg elhallgattatni.

Miközben Orbán Viktor rajongói bennünket lökdöstek és átkoztak a tömegben, a miniszterelnök azt mondta a színpadról, hogy el akarja foglalni Brüsszelt. Két lehetőségünk van: az egyik, hogy hagyjuk neki ezt, és végignézzük a menetelését Brüsszelbe. A másik lehetőség, hogy kiállunk a jövőnkért és egy tanárt küldünk az EP-be, aki képes lesz valóban számon kérni Orbánt.

Törley Katalinról pár hete írtunk egy portrét:

Kapcsolódó
„A kirúgással egyébként is felforgatták az életem” – az EP-be készülő Törley Katalin portréja
Törley Katalin 23 évig tanított franciát a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, mígnem 2022 őszén elbocsátották. Nemrég új feladatra vállalkozott: a Kétfarkú Kutya Párt EP-listájának 2. helyén szerepel. Portrénkból kiderül, honnan indult a pályája, mit remél a politikusi szereptől, és visszamenne-e holnap tanítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik