Belföld

Visszalépett a DK-Momentum támogatta egri polgármesterjelölt

Jánosi Zoltán egészségügyi okokra hivatkozik.

Sajnálattal jelentem be, hogy egészségügyi okokból visszalépek a polgármesterjelöltségtől. Az elmúlt hónapokban nagyon sokan támogattatok, biztattatok, ezt teljes szívemből köszönöm. Mindenkit arra kérek, támogassa a politikai kultúraváltást, és segítse az ellenzéki jelölteket úgy Egerben, mind az ország többi településén

– ezzel a Facebook-bejegyzéssel tudatta Jánosi Zoltán egri polgármesterjelölt, hogy nem áll rajthoz a júniusi önkormányzati választáson. A politikust a DK és a Momentum is támogatta, erről és indulásáról alig két hete tett közzé bejegyzést.

Jánosi az ellenzék két erős pártjaként hivatkozott a szervezetekre, de az egri politikai paletta ennél összetettebb színeket használ: a várost a 2019-ben összellenzéki támogatással induló, korábban jobbikos Mirkóczki Ádám vezeti, de ő azóta egriként és nem ellenzékiként határozza meg magát, nem véletlenül kerestek az összefogás meghatározó pártjai más jelöltet helyette. A Fidesz helyi frakcióját is feloszlatták 2023-ban – emlékeztet a Telex, egykori frakcióvezetőjük, Oroján József civil jelöltként indul, a kormánypárt Vágner Ákost állítja rajthoz.

Jánosiról legutóbb decemberben írtunk, miután sikeresen támadta meg a bíróságon a helyi választókerületek határainak átrajzolásáról szóló rendeletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik