Belföld

Eltörölte a bíróság az átrajzolt választókerületeket Egerben

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Eger lakossága 50000 fő alá csökkent, így új választási körzeteket kellett kialakítani – ebből azt minedféle konfliktus támadt a hevesi megyeszékhelyen.

A Momentum polgármester-jelöltje Jánosi Zoltán például bíróságra ment a változtatások miatt. A politikus azt írta közösségi oldalán:  a „múlt héten a Mirkóczki Ádám vezette hivatalban új egri választókerületi határokat rajzoltak meg illetve tettek közzé térképet a körzetekről. Ezek teljesen torzak és abszurdak voltak, ráadásul két biztosan ellenzéki körzetet egyszerűen eltöröltek, ezzel hatalmas előnyt adva a Fidesznek.” Jánosi azt is állította: hogy „teljes legyen az őrület és a politikai manipuláció: még szigetszerű részeket is kialakítottak! Vagyis egyes választókerületek egy része más körzetekbe került. A jelenlegi törvényi szabályozás alapján azonban az egyéni választókerületeket úgy kell kialakítani, hogy azok összefüggő területet alkossanak.”

Jánosi most arról adott hírt a Facebook-oldalán, hogy a beadványát mára megtárgyalta és el is fogadta a Miskolci Törvényszék. „A beadványt napok alatt megtárgyalta és el is fogadta a Miskolci Törvényszék. A manipulált térképet tehát megsemmisítették. (…) A végzés ellen további jogorvoslatnak helye nincs” – zárja bejegyzését a Momentum politikusa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik