Belföld

„Nincs életjel”– drámai segélyhívás a halált okozó Mercedes sofőrjétől

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Helyreigazítás

“Nincs életjel” – drámai segélyhívás buktatta le a halált okozó Mercedes sofőrjét című, 2024. március 16-án megjelent, a Blikk újságcikke alapján készült szemlénkben valótlanul állítottuk, hogy Sz. Patrik a 112-es segélyhívó diszpécserének beismerte azt, hogy ő okozta a debreceni halálos balesetet. Sz. Patrik a büntetőeljárásban nem tett vallomást, büntetőjogi felelősségét nem ismerte el.

A cikkben a Blikk alapján azt írtuk, hogy a férfi és ügyvédje egy magán szakvéleménnyel próbálja elbizonytalanítani a hatóságot azzal kapcsolatban, hogy valóban ő okozta a balesetet. Ám a valóság ezzel szemben az, hogy a férfi és védője a büntetőeljárásban magán szakvéleményt nem adtak be. Sz. Patrik védője a büntetőeljárásban kirendelt szakértői véleményben foglaltakra védői észrevételt tett, ezzel a büntetőeljárásban a törvény által biztosított jogait gyakorolta.

A büntetőeljárás jelenleg nyomozati szakaszban van, amelyben a bizonyítás eddig felhozott eredménye a baleset körülményeit még nem tárta fel teljeskörűen, így egyelőre nem állapítható meg, hogy Sz. Patrik okozta volna M. Attila halálát, megölte volna az elhunytat.

(A korrekció miatt a cikk címét is megváltoztattuk.)

Tavaly januárban Mercedesével egy Volkswagennek ütközött egy 19 éves férfi, az utóbbi 21 éves sofőrje meghalt. A gyanúsított a legapróbb fűszálba is igyekszik belekapaszkodni, hogy mentse magát, ám előkerült egy drámai segélyhívós telefonbeszélgetés, ahol a vétkes beismeri tettét – írja a Blikk.

A Mercedest vezető Sz. Patrik a lap szerint „igazi milliárdos-csemete.” A férfi és ügyvédje a Blikk szerint egy magán szakvéleménnyel próbálja elbizonytalanítani a hatóságot azzal kapcsolatban, hogy valóban ő okozta a balesetet. A lap azonban megszerezte a segélyhívós felvételt, amelyen szerintük a férfi a telefonhívás közben gyakorlatilag elismerte, hogy ő a felelős. Sz. Patrikot a felvétel szerint megkérdezték arról, miként történt a baleset, mire azt mondta:

a kanyarban megcsúsztam és nekipattantam az autónak.

A Blikk cikke szerint Sz. Patrik ekkor azt is tudta, hogy megölt egy embert. Azt mondta a diszpécsernek, hogy

szerintem itt egy halálos baleset történt (…) nincsen életjel

Az áldozat édesanyja azt mondta a lapnak, brutális volt szembesülni annak az embernek a hangjával, aki megölte a fiát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik