Belföld

Kiderült: mielőtt börtönbe ment K. Endre, akkor is felkereste az egyik bicskei áldozatot

Múlt vasárnap derült ki, hogy  bicskei pedofilbotrány egyik áldozatát felkereste a napokban az intézmény egykori igazgatóhelyettes, a kényszerítés miatt elítélt K. Endre. (Utóbbi elnöki kegyelme akkora botrányt okozott, hogy abba az államfő, Novák Katalin is belebeukott.) K. épp azt a fiatalt kereste meg, akinek a vallomása börtönbe nagyban hozzájárult ahhoz, hogy börtönbe kerüljön.

A két férfi nemrég egy parkban találkozott Budapesten, ez már a második alkalom volt rövid idő alatt. Először két hete kereste fel K. Endre a gyermekotthon egykori lakóját, hatezer forintot és egy doboz cigit adott neki és hajléktalanszállón lakó édesanyjának, és be is vásárolt nekik. Ezért cserébe (a fiú állítása szerint tudatmódosító szerek hatása alatt) az egykori áldozat videóra mondta azt, amit K. Endre mondott neki, olyan mondatokat, amelyek a volt igazgató ártatlanságát igazolnák.

A szombat esti RTL Híradóból most kiderült: nem ez volt az első alkalom, hogy K. Endre bepróbálkozott.

Ugyanis K. Endre a 3 év 4 hónapos letöltendő börtönbüntetést jelentő jogerős ítélet előtt is felkereste ugyanezt az áldozatot – derült ki.  

Az áldozat elmondta: egy Budafoki úti szállón kereste meg K, azzal még 2021-ben, hogy segítségre van szüksége. Arra kérte, hogy írja le, K. Endre ártatlan. Ezért cserébe K. Endre elvitte gyorsétterembe, ételt, cigarettát vett neki. A fiatalember elmondta: akkor ő leírta, amit K. kért.

K. Endre két napja a Facebookon arról írt, hogy „csak” a nyilvánosság számára közzétehető, támogató nyilatkozatot kért a fiútól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik