A következő élő közvetítés része Orbán az EP-választásra hangolt, Magyar Péter pártot alapít, Karácsony visszafoglalná a hazát

Toroczkai: A magyarok szót értenének az ezer évvel ezelőtti őseikkel, az angolok viszont nem

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Mi Hazánk ünnepségét Toroczkai László pártvezér hosszú és meredek kijelentésekkel tűzdelt beszéde zárta nemrég. A szélsőjobboldali politikust „a nemzet mozgalmáraként”, de legalább is „a hazai harmadik utas politika hazai úttörőjeként” konferálták fel.

Toroczkai azzal kezdte felszólalását, hogy „hálás az isteni gondviselésnek, hogy egy nemzetbe tartozhat a jelenlévőkkel”. Nagyon fontos érték számunkra, hogy magyarok lehetünk, szerinte ‘48-49 egy olyan világ volt, amikor mindenki magyar akart lenni a Kárpát-medencében, és a „Szent Korona fénye hívó erőt jelentett”. Arról is beszélt, hogy a magyarok mindig is ragaszkodtak a gyökereikhez, ezért ha visszautaznánk ezer évet az időben, akkor szót értenénk őseinkkel, szemben az angolokkal. Pártja egyik programpontjára kitérve szóba hozta, hogy a készpénzhasználatot alkotmányos joggá kell tenni, „ma ezt követelnék a márciusi ifjak is.”

Arról beszélt, hogy az utóbbi évtizedekben hihetetlen gyorsasággal alakul át a világ, ami már nem egypólusú lesz, hanem egy többpólusú új világrend érkezik. Szerinte a magyarok számára nagy lehetőségek rejlenek ebben, de Orbán Viktor az évértékelő beszédében elmondottakkal szemben nem fog tudni a „legravaszabbul és legfürgébben” alkalmazkodni az új rendhez, hiszen a miniszterelnök mára a „leglomhább” politikus lett.

Varga Jennifer / 24.hu

Toroczkai kitért a nap főszereplőjére, Magyar Péterre is. A pártját ma megalapító Magyar nevét ugyan nem mondta ki, de arról beszélt, hogy a NER-ből újonnan kiugrott szereplőhöz képest pártjuk már jóval megalakulásuk előtt azt hirdette, hogy a Fideszhez és az ellenzékhez képest harmadik útra van szükség. Azt mondta, az új szereplők azt hirdetik: a harmadik út azt jelenti, ideológiák felett kell állni, sőt nincsenek is eszmék, és hogy „csak úgy le akarják váltani a kormányt”. „Igenis vannak ideák, és van eszme, amiből nem engedhetünk” – fogalmazott a szélsőjobboldali politikus.

Az orosz-ukrán háborúról azt mondta, hogy a magyar gazdaságot kell felvirágoztatni, egy eurocentünk sincs arra, hogy Ukrajnának adjuk. Nemet mondott a „globalisták világkormányzására” is, és ha hatalomra kerülnek, akkor a WHO-részvételünkkel együtt minden olyan nemzetközi szerződést felmondanak, ami „nem a magyarok érdekét szolgálja”.

Toroczkai szerint az egész világon egyre többen vannak a globalizmussal harcoló erők, és Németországban, az EU legnagyobb gazdaságában az AFD tűzött ki hozzájuk hasonló célokat. „Az AFD ma annyira erős, hogy csak véres, diktatórikus eszközökkel lehet megakadályozni, hogy a kontinens legnagyobb gazdaságában átvegyek a hatalmat.”

„Hűek maradunk hazánkhoz, rendületlenül” – mondta, majd levonult a színről.

A rendezvény végén az egybegyűltek elénekelték a nemzeti dalt, majd a Székely himnuszt is. Végezetül valaki a tömegből bekiabálta, hogy „vesszen Trianon”, Vári-Kovács Péter, az énekeseket a színpadról vezető színész pedig megismételte ezt, majd azzal köszönt el, hogy „Isten éltesse Magyarországot”.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik