Belföld

Tarlós István Szentkirályi Alexandráról: Valamikor én találtam őt ki

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Én ugyan nem beszéltem a Fidesz vezetőivel, azt lehet mondani, hogy valamikor én találtam őt ki, de most a Fidesz jelöltje, az más kérdés, hogy én örülök neki, és úgy látszik, ebben a Fidesz vezetőinek és nekem egyformán járt az eszünk – mondta az Indexnek Tarlós István azt követően, hogy Szentkirályi Alexandra bejelentette: elfogadja a Fidesz felkérését a főpolgármester-jelöltségre.

Tarlós szerint a volt kormányszóvivő a „leginkább tájékozott az önkormányzati spektrum teljes szélességét illetően”, illetve úgy látja, ő rendelkezik a legjobb lobbierővel Budapest érdekei szempontjából.

A korábbi főpolgármester már Vitézy Dávid jelöltségével is számol, ezzel kapcsolatban úgy vélekedett:

Ha pedig Vitézy végül mégsem fogadná el az LMP jelölését, az hiteltelen lépés lenne, akkor miért tárgyalt hónapokig egy ellenzéki párttal?! Én biztos nem tárgyaltam volna egy ellenzéki párttal. Tehát akkor most Vitézy végül is hova tartozik? Ha Szentkirályi Alexandra erősségeit nézzük, akkor azon kívül, amiket említettem, a kommunikációs képességeit kell kiemelnem. Miközben Vitézy agresszíven hadar, Karácsony Gergely folyton jajveszékel. Vitézy lényegében semmihez sem ért a közlekedésen kívül, amit ebben a kontextusban nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Tarlós Szentkirályi Alexandrával kapcsolatban hozzátette: „Nem beszélve arról, hogy azért neki van egy pozitív kisugárzása. Ilyet a három említett közül leginkább Alexandránál érzékelhet az ember”. Egyúttal megjegyezte, hogy szívesen segítene is neki a kampányban, és a helyében ő főleg pozitív üzenetekkel és mondanivalóval állna elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik