Belföld

Minden föld Orbánék és Mészárosék kezében van Hatvanpuszta körül

Bielik István / 24.hu
A golfklub körüli földek 2017-ben.
Bielik István / 24.hu
A golfklub körüli földek 2017-ben.

Hatvanpusztától az alcsútdobozi golfklubig minden föld az Orbán vagy Mészáros család tulajdonában van – állapította meg a Partizán, miután megnézte az Orbán Győző tulajdonában lévő, de a fia, a miniszterelnök által is használt hatvanpusztai majorság körüli földek tulajdoni lapjait.

A Partizán Péntek Reggel hírlevele szerint, amit a Telex szemlézett, összesen 277 hektárról, van szó, ami nagyobb, mint az V., a VI. vagy a VII. kerület Budapesten – ennyi földje Orbán Viktor apjának és Mészároséknak errefelé. A legnagyobb tulajdona itt a miniszterelnök barátjának, Mészáros Lőrincnek van, ő 106 hektárnyi területet birtokol, őt követi Orbán Győző 89 hektárral, utána pedig Mészáros Lőrinc fia 49 hektárral a harmadik. Lányának 9 hektárja van, de a kiskorú Mészáros unokáknak is jutott tulajdon: Mészáros Ágnes fia négyévesen, 2016-ban 22 hektárnyi földet kapott Mészáros Lőrinctől, míg Mészáros Beatrix 1 éves lánya 2021-ben 0,3 hektárnyit az anyjától.

A korábban Csányi Sándor OTP-vezérhez tartozó golfklub is Orbán Győző tulajdona, amit egy részben Mészáros Lőrinchez, részben a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cég üzemeltet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik