A következő élő közvetítés része Orbán az EP-választásra hangolt, Magyar Péter pártot alapít, Karácsony visszafoglalná a hazát

15 órakor kezd a Mi Hazánk a Pilvaxnál

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Mi Hazánk is megtartja maga március 15-ei megemlékezését, amire az „elődeinkhez híven álljunk ki közösen Magyarország szabadságáért, nemzeti önrendelkezésünkért!” jelmondattal hívták a hazafiakat előzetesen. A párt a Pilvax-közben tartja a rendezvényt, utalva arra, hogy 1848. március 15. reggeli óráiban az itt található kávéházban kezdődtek el a forradalmi események.

A Mi Hazánk hagyományőrző ágytűzzel is készül emlékezni a márciusi ifjak tetteire, mint ahogy azt a nemzeti ünnepségeiken mára megszokhattuk.

A felszólalók névsorát nézve kissé meglepő lehet, hogy Toroczkai László után második helyen Roman Henry Fritz, egy lengyel parlamenti képviselő tart majd beszédet. Fritz a Lengyel Korona Szövetsége nevezetű szélsőjobboldali, monarchista és euroszkeptikus párt politikusa hazájában.

Toroczkai, a Mi Hazánk elnöke, parlamenti képviselő pártja tavalyi ünnepségén többek között azt is mondta a 48-as események kapcsán, hogy egy részben szabadkőműves eszméket követő forradalomból nemzeti szabadságharc lett. Illetve arra is kitért akkor, hogy a NATO-ból hosszú távon kiléptetné Magyarországot, a cél pedig egy Ausztriához hasonló, semleges státusz elérése volna ezzel.

A felszólalók:

  • Toroczkai László
  • Roman Henry Fritz
  • Dúró Dóra, az Országgyűlés alelnöke
  • Borvendég Zsuzsanna EP-képviselőjelölt
  • Grundtner András főpolgármester-jelölt
Varga Jennifer / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik