Belföld

Újabb eljárások jönnek ellenzéki politikusok ellen, állítja Gyurcsány rendőrségi embereire hivatkozva

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Varju László és Fekete-György András ügye nem az első és nem az utolsó a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint. Gyurcsány Ferenc az elmúlt napok történéseit figyelve úgy látja, hogy ez „nagyon egyértelmű és nagyon világos”.

Ezt mondják a még meglévő rendőrségi forrásaink is, hogy iszonyatos a nyomás rajtuk a kormány környezetéből, a kormányzó párt környezetéből, hogy ha kell, ha nem, indítsanak eljárásokat ellenzéki politikusok, kerületek, városvezetők ellen

fogalmazott Gyurcsány csütörtökön közzétett videóüzenetében. A politikus hozzátette, nem olyan országot akarnak, ahol az igazságszolgáltatás „a hatalom hazug szolgálatába” szegődik.

A pártvezető szerint egy ellenzéki párt eszközei nem végtelenek, de ami a DK-nak van, azt használni fogják, hogy megvédjék a kollégáikat. Azt mondta, a bűnösnek bűnhődni kell, de annyit nem érhet egyetlen hatalom sem, hogy „ártatlan embereket cibáljanak meg”.

Nem engedjük, hogy ártatlanokat, tisztességes embereket, családokat hurcoljanak meg csak azért, mert nem képesek elengedni a hatalmat

– utalt a volt miniszterelnök a kormányzó erőként tevékenykedő politikai ellenfeleire.

A Fővárosi Ítélőtábla februárban másodfokon is elmarasztalta, és pénzüntetésre ítélte Varjú Lászlót, a DK országgyűlési képviselőjét. Az ítélethozatalra a 2018 decemberi, az MTVA-székházban történt dulakodással összefüggésben testi sértés, illetve választási csalás miatt került sor. Varju szerint törvénysértő ítélet született.

Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke február közepén kapott felfüggesztett börtönbüntetést másodfokon Szarvas Koppány Bendegúz önkormányzati képviselővel együtt hivatalos személy elleni erőszak miatt. A két politikus ellen a 2018. december 12-i, és 13-i, a túlóratörvény elleni, Kossuth téri tüntetések miatt emeltek a vádat, mert a gyanú szerint füstgránátokat dobáltak a rendőrök felé. Az eljárás során a két politikus nem tagadta a dobálást, azt viszont igen, hogy az eldobott tárgy füstgránát lett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik