Belföld

Évek óta készített gyomorforgató felvételeket kiskorú rokonairól egy budapesti férfi

Éveken keresztül készített kiskorú rokonairól szexuális jellegű felvételeket egy 32 éves férfi. A gyomorforgató felvételeket meg is osztotta a darkweben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint nemzetközi jelzés alapján indított nyomozást az NNI. Egy magyar felhasználóról értesítették őket, aki gyermekek szexuális kizsákmányolását ábrázoló felvételeket osztott meg a darkweben, egy pedofil fórumon.

A kibernyomozók elemezték a képsorokat, majd rövid idő alatt eljutottak ahhoz a férfihoz, aki a gyanú szerint azokat testvére 7 éves gyermekéről készítette. A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi másik két kiskorú családtagjáról is  hasonló tartalmú felvételeket készített. Ezeket évekig gyűjtögette és feltehetően többször osztotta meg a darkweben.

A lakásában tartott kutatás során a rendőrök számítástechnikai eszközöket és adathordozókat foglaltak le, amelyeken több ezer, kisgyermekekről készített szexuális jellegű felvételt találtak. A nyomozók azt is vizsgálják, hogy ezek hogyan kerülhettek a 32 éves férfihoz, illetve hogy azokat ki és mikor töltötte fel a darkwebre.

A budapesti gyanúsítottat másfél héttel ezelőtt fogták el, majd előállítását követően gyermekpornográfia és szexuális erőszak bűntett miatt hallgatták ki. Az őrizetbe vett férfit azóta le is tartóztatták. A nyomozó hatóság értesítette az esetről a gyámhatóságot, azonban gyerekek családjaikból történő kiemelésére nem volt szükség. Biztonságban vannak a szüleiknél.

Nagyon fontos, hogy ha valaki ilyen jellegű bűncselekményt észlel, akkor azonnal értesítse a rendőrséget vagy akár a családvédelmi, illetve segélyszolgálatokat, hogy a gyermekek szexuális kihasználása ne maradhasson rejtve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik