Belföld

Baranyi Krisztinát kérte fel budapesti listavezetőnek a Kétfarkú Kutya Párt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Kétfarkú Kutya Párt felkérte Baranyi Krisztinát, Ferencváros polgármesterét, hogy legyen a budapesti listavezetője a júniusi önkormányzati választáson.

„Baranyinak ötévnyi tapasztalata van a Fővárosi Közgyűlésben, és 2019 óta polgármesterként is óriási munkát végzett a IX. kerületben Döme Zsuzsanna társelnökünkkel együtt. Következetes és hajlíthatatlan” – indokolták a döntést. Ha Baranyi elfogadja a felkérést, akkor a lista első négy helye így néz majd ki:

  1. Baranyi Krisztina
  2. Kovács Gergely társelnök, XII. kerületi polgármesterjelölt
  3. Döme Zsuzsanna társelnök, ferencvárosi alpolgármester és képviselőjelölt
  4. Nagy Dávid, pártigazgató, újpesti polgármesterjelölt

A sorrendről a párt elnöksége döntött a tagság korábbi felhatalmazásával, további nevek később várhatók.

Baranyi a felkéréssel kapcsolatban a hvg.hu-nak azt mondta: még nem döntött, a bejelentése jövő héten várható majd. Ferencváros polgármestere egyúttal közölte: három párttól kapott felkérést, kettő – amelyeket nem nevezett meg, mivel azok még nem jelentették be nyilvánosan a felkérést –listavezetőnek, egy pedig lista második helyén szereplő jelöltnek kérte fel.

Kapcsolódó
Baranyi Krisztina: Most vált valódi párttá a Kétfarkú
Elkerülhetetlen volt a párton belüli konfliktus, mondja a ferencvárosi polgármester, aki felszólal a Kétfarkú Kutya Párt március 15-i rendezvényén. Így tesz Törley Katalin, a párt EP-listájának második helyezettje is, aki úgy látja, minden szintlépést kísérhetnek konfliktusok. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik