Belföld

Mégsem veszik át Köves Slomóék az ország egyik legjobb gimnáziumának fenntartói jogát

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Visszavonjuk a Veres Péter Gimnázium átvételre vonatkozó kezdeményezésünket, amit a mai nap során hivatalos formában is eljuttatunk az Észak-budapesti Tankerületi Központhoz

– írja közleményében a Milton Friedman Egyetem. Nemrég a 24.hu-n is beszámoltunk arról, hogy az ország egyik legjobb gimnáziumának fenntartói jogát szerette volna átvenni a Köves Slomó vezette kormányközeli zsidó szervezet, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által fenntartott Milton Friedman Egyetem.

Az egyetem szerdai közleményében arról ír, hogy

az átvételi folyamat fontos lépéseként a Gimnázium igazgatója szerda délutánra konzultációt szervezett, ahol a szülők először ismerhették volna meg az Egyetem elképzeléseit. Miután általunk nem ismert személyek a párbeszédet megelőzve, a Gimnázium “védelmében” valótlanságokkal és félelemkeltéssel operáló petíciót indítottak, valamint a híresztelések szerint a helyszínen köztéri tüntetés is készül, a találkozón való részvételt lemondjuk.

A napokban a XII. kerületben is volt egy hasonló átvételi kísérlet, ott a Gábor Dénes Egyetem jelentette be, hogy mégsem veszi át a Tamási Áron iskola fenntartását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik