Belföld

„A legtragikusabb az, hogy az MKKP nem így kezdte” – 9 év után kilépett a Kutyapártból Tarcsay Tibor helyi szervező

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Kilenc évet, rengeteg munkát, és nagyon sok hitet tettem a Kutyapártba, szóval nem könnyű leírni azt, hogy tegnap óta nem vagyok kutyapártos – de ez már rég érett az MKKP részéről és a részemről is

– írja Facebook oldalán Tarcsay Tibor, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezője. A bejegyzésben – amit a 444 vette észre – Tarcsay úgy fogalmaz, hogy az, amin a MKKP keresztülment 2019 óta, gyakorlatilag ugyanaz, mint amin a magyar társadalom megy keresztül évszázadok óta. Ezt ki is fejti bővebben: „2019-től kezdődően rengeteg olyan ember csapódott az MKKP-hoz, akik ugyanazt a destruktív sértődöttségek képviselik, mint minden n+1-ik harmadik szektás (pl. Puzsér Sétáló Budapest vagy Schiffer) formáció Európában: amit nem mi találtunk ki, az szar; aki a mi zsenialitásunknak nem hódol be, az kretén; aki számonkéri a mondásaink következetességét, vagy a tetteink és szavaink közötti diszkrepanciát, annak a kurva anyját; mi nem közösködünk senkivel; a mi értelmünk átfogja az univerzum teljességét, mindenki más ostoba és a véleményük semmit nem ér.”

Tarcsay szerint a legtragikusabb az, hogy az MKKP nem így kezdte. Úgy látja, hogy az MKKP egy darabig példásan csinálta a viccpártiságot, 2019 után viszont ebből fásult szarkazmus lett, a saját útkeresést pedig mások kultúrfölényből történő fikázása vette át.

Az MKKP tagság szerinte „egy direkt szűken tartott, javarészt anonim kör (én a 60-70 főből max. harmincat ismerek), akik legkevésbé sem reprezentálják sem a passzivistákat, sem a magyar társadalmat; ráadásul számonkérhetetlenek – a legutolsó Partizános interjúban szerintem konkrétan többször hangzott el a hát ezt majd a tagság eldönti, mint bármi más, ami komolyanvehetetlenné tesz bármit. ”

Tarcsay nevetségesnek tartja, hogy az MKKP senkivel sem hajlandó együttműködni, „kivéve a pártnak randomra szimpatikus emberekkel. Karácsony Gergelyt pedig olyan emberek fikázzák, akiknek teszveszvárosban eligazodni is megugorhatatlan kihívást jelent.”

A napokban Gráf Tamás országos hálózatfejlesztő is bejelentette, hogy távozik az MKKP-ből. A párt körül sok minden történt az elmúlt napokban, ezekről az eseményekről az alábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk.

Kapcsolódó
Baranyi Krisztina: Most vált valódi párttá a Kétfarkú
Elkerülhetetlen volt a párton belüli konfliktus, mondja a ferencvárosi polgármester, aki felszólal a Kétfarkú Kutya Párt március 15-i rendezvényén. Így tesz Törley Katalin, a párt EP-listájának második helyezettje is, aki úgy látja, minden szintlépést kísérhetnek konfliktusok. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik