Belföld

Miniszterelnökség: Gulyás Gergely csak húsvét után vállal közszereplést

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter több mint egy héttel ezelőtt elhagyta a kórházat, a műtétet követő felépülése jól halad, írja közleményében a Miniszterelnökség.

Hozzáteszik, a miniszter otthonról a legfontosabb hivatali feladatait már ellátja, de a rehabilitáció még legalább két hetet vesz igénybe, így Gulyás közszereplést csak húsvét után vállal.

Február végén derült ki, hogy a minisztert megműtötték. Akkor a Miniszterelnökség azt írta, a beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, miniszterhelyettes látja el.

Az utóbbi években Gulyás Gergely az állandó főszereplője a Kormányinfóknak, vagyis azoknak a sajtótájékoztatóknak, amelyeken a kormány döntéseiről tájékoztatják a sajtó képviselőit. A miniszter február 16-án tartotta legutóbb Kormányinfót Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő társaságában.

A miniszter műtétje után közel két héttel, március 7-én a 24.hu levélben érdeklődött a Kormányzati Tájékoztatási Központnál arról, mikorra várható, hogy újra tartanak Kormányinfót. Választ nem kaptunk. Szentkirályi Alexandrát is kerestük, de környezetéből azt közölték, hogy szerdán lesz ugyan kormányülés, azt viszont nem tudni, tartanak-e sajtótájékoztatót. Erről a Miniszterelnöki Hivatal sajtófőnökénél, Ricz Emesénél vannak a pontos információk. Azonban őt is hiába kerestük, az elmúlt öt napban nem reagált a levelünkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik