Belföld

Megbocsátott párjának a szíven szúrt férfi, felfüggesztettre ítélték a nőt

Két év felfüggesztettre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a helyi nőt, aki szíven szúrta a párját, mert nem akarta, hogy elhagyja.

A törvényszék közleménye szerint az asszony 2020 augusztusától élt élettársi kapcsolatban a férfival, de fél év múlva megromlott a kapcsolatuk a nő italozó életmódja miatt. Az ominózus napon az asszony berúgott a lakásukhoz közeli parkban, majd amikor este hazaért, veszekedni kezdett a párjával a szakítás miatt.

Magához vett egy konyhakést, és azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz, ha az élettársa szakít vele. A férfi megpróbálta elvenni a nőtől a kést, hogy nehogy kárt tegyen magában, de ekkor a nő közepes erővel szíven szúrta a férfit.

Ezt követően az asszony értesítette a mentőket, akik kórházba szállították a férfit, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az asszony nem ismerte be a bűnösségét és azt mondta, hogy nem akarta megölni a férfit, de megivott másfél liter pálinkát, és annyira berúgott, hogy órákig hányt a rendőrségen. 

A rablások miatt korábban börtönre ítélt férfi azt mondta a bíróságon, hogy nem haragszik a párjára, mert tudja, hogy nem akarta őt bántani, és azt kérte, hogy ne ítéljék börtönbüntetésre a nőt.

Az asszonyt végül két év börtönre ítélték életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, de a büntetését öt év próbaidőre felfüggesztették. Bár az ügyész tudomásul vette a döntést, a nő  felmentésért, míg védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik