Belföld

Fegyvert nyomott az ismerőse hasához, hogy köszönje meg a vendéglátást

Fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt állítja bíróság elé a Miskolci Járási Ügyészség azt a férfit, aki tavaly szeptemberben fegyverrel köszöntette meg ismerősével a vendéglátást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az elkövető a miskolci lakása előtt találkozott egy férfi ismerősével, aki egy kiskorú lánnyal beszélgetett. A vádlott bekapcsolódott a társalgásba, majd egészen az éjszakai órákig együtt italozott a férfival, majd azzal kezdett dicsekedni, hogy fegyvere van.

A terhelt kihozott a lakásból egy 9 milliméteres kaliberű lőfegyver látszatát keltő gázpisztolyt. Jobb kezében tartotta, csőre húzta és hadonászott vele. A férfiben ez félelmet keltett, ezért azt mondta, hogy hazamenne. Az elkövető indulatosan rászólva azt követelte, hogy menjen be, és köszönje meg a vendéglátást az élettársának.

Ezzel egyidejűleg bal kézzel megfogta az ismerőse vállát és a pisztolyt a kezében tartva behúzta a lakásba, ahol maga előtt tolta a konyháig. Itt átkarolta és erőteljesen magához húzta a férfit, majd a hasához szorította a pisztolyt és ismét köszönetnyilvánításra szólította fel. A megfenyegetett férfi erre udvariasan megköszönte a vendéglátást az elkövető élettársának.

Az elkövető elengedte a távozni akaró férfit, majd a pisztollyal útját állta, és arra kérte, hogy igyon meg vele egy felest. A másik férfi azonban többször is felszólította, hogy tegye el a fegyvert, és engedje ki a lakásból, aminek végül eleget tett. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik