Belföld

A Silvanus Hotel vezetése már az újranyitást tervezi

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda és már csak egy rossz emlék lesz minden – mondta Pintér Róbert, a hétvégén leégett Silvanus Hotel üzemeltetési igazgatója a Kemma.hu-nak.

A vezető a helyszínen tartózkodott szombat délelőtt, amikor felcsaptak a lángok. Munkaidőben jelzett neki az egyik kolléga, hogy nagy füst jön fentről. – A riasztást követően 10 perc alatt jöttek a tűzoltók. Inkább 30-hoz közelített a számuk, mint a húszhoz – elevenítette fel az emlékeit a vezető. Elmondta, a könnyűszerkezetes tetőt csak egy irányból lehetett oltani és

a szél aznap inkább ellenség volt, mint barát.

Jelenleg is folyik a tűzvizsgálat a leégett visegrádi szálloda ügyében.

– A földszint bizonyos helyiségeiben már elkezdtek takarítani – mondta Pintér, hozzátéve, a tető teljes terjedelmében leégett, és a negyedik emelet szobáinak jó része is a lángok martalékává vált a tűzeset során.

A szállóból a visegrádi sportcsarnokba költöztették az emberek egy részét, a másik felének pedig a fellegvár parkolójában nyitottak melegedőt. – Még aznap délután minden vendég megkapta a hotelből a személyes tárgyait. Budapestről sokan megszálltak nálunk a hétvégén. Egyes vendégek úgy döntöttek, hogy a tűz eloltása után inkább saját maga pakol össze és hazamegy – árulta el a kemma.hu-nak.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszélyokozás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el egyelőre ismeretlen tettes ellen a visegrádi tűzesettel kapcsolatban. Pintér Róbert korábban azt mondta, valószínűleg elektromos probléma okozta a 200-300 négyzetméteren égő tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik