Belföld

Kigyulladt a visegrádi Silvanus Hotel, kora délutánra oltották el a tüzet

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A tüzet megfékezték, sérültek nincsenek

A katasztrófavédelem lapunknak megerősítette, hogy a visegrádi Silvanus Hotelben keletkezett tüzet sikerült megfékezni. Jelenleg utómunkálatokat végeznek, az épület átvizsgálása zajlik. Korábban az Országos Mentőszolgálat a Telexnek azt írta, hogy a tűzeset során személyi sérülés nem történt. Ezt lapunknak a katasztrófavédelem is megerősítette.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére azt mondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki.

Az épületet kétszázharminc ember hagyta el. Az igazgató közölte, a vendégeknek buszok és melegedők állnak a rendelkezésére. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, hazamehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottjai foglalnak új szobát.

Az Útinform tájékoztatása szerint a hotelhez vezető Panoráma út továbbra is le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.

Szombat délelőtt rengeteg tűzoltó jelent meg a Visegrád felé vezető utakon. Az ok a beszámolók és a közösségi médiában megjelent posztok szerint az volt, hogy kigyulladt a Silvanus Hotel.

A képek tanúsága szerint a négycsillagos hotel felsőbb emeletein tomboló tűz füstje kilométerekről is látható volt. Az ott lévők szerint a hotel felső részén és a tetőszerkezetén volt tűz, nagyjából 200-300 négyzetméteren.

Galéria
Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak elmondta, szombat délelőtt érkezett riasztás, mely szerint a hotel 3-4. emelete égett, illetve a tetőszerkezet. Emiatt a legnagyobb riasztási fokozat volt érvényben, melynek eredményeként több hivatásos és önkéntes tűzoltó is oltja a lángokat. Az oltás levegőből, létrasugárral is zajlik.

A hotelben kétszáz vendég tartózkodott, a katasztrófavédelem tudomása szerint mindenki időben elhagyta az épületet, de ennek átvizsgálása folyamatban van. A jelenlegi információk szerint személyi sérülés nem történt. A rendőrség a helyszínhez vezető Panoráma utat és a Simontornyai utat teljes szélességében és hosszában lezárta.

A Telexnek az egyik szemtanú azt mondta, hogy a tűzoltók 12 órára jórészt megfékezték a tüzet, a hotel tetőszerkezete már kevésbé lángol és a füst is kisebb.

Az Időkép nagymarosi webkameráján egyébként végigkövethető a füstfelhő növekedése. Időközben a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter is írt a közösségi médiában az esettel kapcsolatban. A hotel dél után nem sokkal közzétett bejegyzésében jelezte, szerencsére a szállodában tartózkodó vendégeket és személyzetet sikerült biztonságban evakuálni.

A helyszínen lévő fotós kollégánk elmondása szerint a felfelé vezető utakat a rendőrség teljes egészében lezárta. Mint mondta, egy óra környékén még voltak lángok az épületnél, a fekete füst azonban már sokkal dominánsabb.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az egységek délután fél 2 környékéig tizennégy vízsugárral elfojtották a lángokat Visegrádon, ahol egy hotel negyedik szintje és tetőszerkezete égett, a Feketehegy utcában. Az épületet összesen kétszázharminc ember hagyta el.

Galéria
Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Silvanus Hotel Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. tulajdonosa Kárász István és Lantos Árpád: a cég 2022-ben 1,9 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye 345 millió forint volt. Az igazgatóként is dolgozó Lantosnak 63 százalékos a részesedése, a médiában leginkább ő beszél a szállodáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik