Belföld

MKKP-pártigazgató: Baj van és feszkó

Farkas Norbert / 24.hu
Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely, a két lemondott pártelnök
Farkas Norbert / 24.hu
Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely, a két lemondott pártelnök

A Kétfarkú Kutyapárt hétvégén a széthullás jeleit mutatta: a tagság miatt lemondott Kovács Gergő, a párt arca és a másik társelnök, Döme Zsuzsanna, mivel nem szavazták meg, hogy Kovács induljon a XII. kerületi ellenzéki előválasztáson, amivel lényegében megfúrták a polgármesteri esélyeit.

Most Nagy Dávid, a pártigazgató próbálta megmagyarázni a kívülről érthetetlennek tűnő fejleményeket a posztjában.

Kurva nehéz két napon vagyunk túl: a tegnapi napon az elnökség azon előterjesztését nem szavazta meg a tagság, miszerint a XII. kerületben, előválasztáson keresztül indulna Gergő polgármesterként, olyan feltételekkel, hogy bármilyen más ellenzéki párt és a Fidesz nélkül is győzelem esetén többsége van önmagában az MKKP-nak.

 

Beszélve mindenkivel, részt véve a párt utóbbi 6 évében passzivistaként, 3 évében alkalmazottként biztosan állíthatom, hogy a párttagság protest és mozgalmi mentalitása ütközött ki, nem pedig a vélt és joggal félt “bázisdemokrácia”. A tagság elbizonytalanodott egy a jövőjét is meghatározó döntésben, autonómiáját féltve szétszavazott.

 

Gergő tegnap teljes jogosan abban bizonytalanodott el, hogy a Párt mögötte és Suzi mögöttük van-e úgy, ahogy eddig és nagyon mélyen elgondolkodtak, hogy van-e értelme így tovább csinálni. Ezután született meg a szűk facebook csoportunkba Gergő postja a lemondásról. Igen, ez az a csoport ahol dúlunk a rosszabb időszakokban, mikor éppen nem tudunk találkozni. Kérlek, hogy ezt kezeljétek a helyén. Az, hogy egy ilyen kiszivárog, az persze a mi hibánk.

 

Óriási előrelépés előtt állunk, az utóbbi két évben az emberek elkezdték érteni a protesztpárti léten túl is, hogy mivégre vagyunk a világon – mi pedig ennek megfelelve fokozatosan jobban csináljuk az elmúlt pár évben. Ennek a professzionálása zajlik és zajlott 2021 óta. Sokkal több, mint kevesebb sikerrel. Ne adjátok fel, a dolog nem visszafordíthatatlan – nem volt verekedés, és kokain sem ment cigányútra

– írta Nagy Dávid, hozzátéve, hogy este találkoznak a tagsággal és ismét beszélnek.

– Baj van és feszkó, ezt nagyon rövid idő alatt fel kell oldanunk – és muszáj lesz profi módon. Bízzatok benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezen is túl leszünk a tagsággal, veletek, a legaktívabbakkal és persze minden passzivistával – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik