Belföld

Erős felindulásra hivatkozik az alvó feleségét megfojtó szegedi férfi, vádat emeltek ellene

police.hu
police.hu

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt állítja bíróság elé a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azt a 45 éves szegedi férfit, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség  helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi nem tagadja a cselekmény elkövetését, azonban erős felindulásra hivatkozik.

A vádirat szerint a férfi 2019 óta élt házasságban a nővel; kapcsolatuk a közös gyermekük születése előtti időben kezdett megromlani, egyre többször veszekedtek; előfordult, hogy a férfi hosszabb időre elköltözött családjától úgy, hogy a felesége csak később tudta meg, hol tartózkodik. A házasságuk válságba került, 2022 tavaszától veszekedéseik állandósultak.

A férfi a feleségével és közös gyermekükkel 2022. november 15-én Szegeden tartózkodott; a kora éjszakai órákban vita, hangos szóváltás alakult ki közöttük. A vitát követően a nő a hálószobában elaludt; a férfi az ágyon fekvő, alvó felesége mellkasára térdelt, két kézzel megragadta a nyakát és megfojtotta.  A gyermek közben a lakás másik szobájában aludt, a cselekményt nem észlelte. A férfi másnap délután bement a rendőrségre az apjával, és feladta magát.

Az ügyészség a büntetlen férfival szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárásra tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik