Belföld

Egyelőre nem lesz parlamenti vizsgálóbizottság Rogán Antal miatt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Kövér László házelnök visszautasította Dúró Dóra kezdeményezését.

A Mi Hazánk képviselője „Vizsgálóbizottság létrehozatala a Rogán Antal által potenciálisan elkövetett visszaélések vizsgálatára” címmel nyújtott be önálló indítványt.

Kövér László azt visszautasította, a fideszes házelnök felhívta Dúró Dóra figyelmét, hogy vizsgálóbizottságot a képviselők egyötöde kezdeményezhet, ám ő határozati javaslatához nem csatolt megfelelő számú aláírást.

A Mi Hazánk politikusa a visszautasítástól számított öt munkanapon belül a házszabályi rendelkezések értelmezéséért felelős bizottság eseti jellegű állásfoglalását kérheti, tette hozzá Kövér László.

Dúró Dóra azt javasolta, hogy vizsgálóbizottság álljon fel a Magyar Péter által megfogalmazott, Rogán Antal kapcsolatos állítások miatt. Szerinte a propagandaminiszterrel kapcsolatos vádak olyan súlyosak, hogyha igaznak bizonyulnak, Rogán Antalnak nincs helye a közéletben. Az általa szorgalmazott vizsgálat kiterjedt volna:

  • Rogán Antal érintettsége a végrehajtómaffia-botrányban,
  • arra, hogy a miniszter visszaél-e a titkosszolgálatok irányításával, azokat személyes, illetve pártcélokra törvénytelenül használja-e,
  • illetve arra, hogy a kormányzati kommunikáció működtetésekor milyen mértékű túlárazásokat eszközölnek.

A paritásos alapon működő testület által kért adatokat mindenkinek át kellett volna adni, Dúró Dóra a bizottság előtti megjelenést is kötelezővé tette volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik