Belföld

Abból élt egy budapesti család, hogy prostitúcióra kényszerítettek egy gondnokság alatt álló kisgyermekes anyát

Vádat emeltek egy budapesti párral és a férfi anyjával szemben, akik belföldön és Ausztriában is több nőt – köztük egy cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt állót is – prostitúcióra kényszerítettek – közölte közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint egy prostituáltként dolgozó nő és a tevékenységét felügyelő élettársa több kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt dolgoztatott szintén prostituáltként, egyik sértett esetén a férfi édesanyjának közreműködésével. A női terhelt hat évvel ezelőtt egy svájci bárban megismerkedett egy akaratnyilvánítási képességében súlyos fokban korlátozott, cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondokság alatt álló magyar nővel, aki prostituáltként dolgozott.

Bizalmi viszonyt alakított ki vele, és Magyarországra hívta. Az áldozat állapota a külső szemlélő számára is könnyen felismerhető volt – tette hozzá a főügyészség. A közlemény szerint a női vádlott és élettársa, valamint a férfi édesanyja a  irányításuk alá vonták a nőt, majd a prostitúciós tevékenységéből szerzett pénzből biztosították hosszabb távú megélhetésüket.

Az áldozatot a férfi megfenyegette azzal, hogy ha nem vállalja az ilyen munkavégzést, akkor kisgyermekét és a nagyapját is bántalmazni fogják. A nő budapesti lakásokban és közterületeken kínált szexuális szolgáltatást, az ebből származó bevételét, illetve személyi okmányait és telefonját elvették. Az áldozat csak valamelyik elkövető kísérete mellett hagyhatta el a tartózkodási helyét.

A család a kisgyermekes anyát 2019-ben kiutaztatta Ausztriába, ahol egy ottani bordélyházban dolgoztatták. A kizsákmányolt nő végül 2019 júliusában – amikor az őt egyébként folyamatosan felügyelő női vádlott átmenetileg távol volt – segítséget kért a bordélyház alkalmazottaitól, akik őt kimenekítették és értesítették a helyi hatóságokat is.

A vádiratnak része az is, hogy az élettársak másik két nőt is dolgoztattak prostituáltként, illetve a gondokság alá helyezett sértettet egy alkalmi férfi ismerőse 2019 januárjában egy vitát követően forró étolajjal leöntötte, és ezzel maradandó sérülést okozott neki..

A Fővárosi Főügyészség a párral és a férfi anyjával szemben a minősített eseti emberkereskedelem, üzletszerűen elkövetett kerítés, valamint kitartottság bűntette és a negyedik vádlott ellen maradandó fogyatékosságot okozó, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik