Belföld

Kocsis Máté egyetért Deutsch Tamással, hogy rendkívüli ülésen tárgyalják a momentumosok brüsszeli tevékenységét

MTI
MTI

Kocsis Máté szerint indokolt, hogy az Országgyűlés európai ügyek bizottsága rendkívüli ülés keretében mielőbb tűzze napirendre Hajnal Miklós (Momentum) nyilatkozatának ügyét, és azt érdemben tárgyalja meg.

A Fidesz frakcióvezetője levélben válaszolt Deutsch Tamásnak, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetőjének, aki csütörtökön – szintén egy nyilvános levélben – indítványozta a rendkívüli ülést.

Bár nem példátlan eset, hogy magyar baloldali politikus a hazája érdekei ellen lobbizik külföldön, de a Momentum politikusának kérkedése valóban felháborító. Ma már teljes nyíltsággal, büszkén vállalják, mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat és jogi eljárásokkal vegzálják

– fogalmazott Kocsis Máté hozzátéve, hogy szerinte a momentumos Hajnal Miklós nyilatkozata politikai akció, a többi külföldi momentumos tevékenysége pedig hazánk szuverenitása elleni támadás.

Épp ezért kapták korábban is a dollárokat más államok spekulánsaitól

– tette hozzá.

Hajnal Miklós országgyűlési képviselő, a Momentum elnökségi tagja a közelmúltban az ATV televíziós csatornának nyilatkozva beszélt arról, hogy pártja európai parlamenti képviselőinek, Donáth Annának és Cseh Katalinnak komoly szerepe volt abban, hogy Brüsszel jogállamisági eljárást és kötelezettségszegési eljárást indítson Magyarországgal szemben, amelynek következtében hazánk évekig nem juthatott hozzá a jog szerint Magyarországnak járó európai uniós forrásokhoz

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője pénteken a Facebook-oldalán azt írta, büszke arra, hogy növelni tudta a közvetlenül pályázható uniós források összegét, és arra, hogy a jogállamisági mechanizmus eszközével az unió végre fellépett a magyar emberek érdekében – akiket a saját kormányuk lop meg napról napra, óráról órára. Cseh szerint a magyarokat a saját kormánya próbálja megfosztani olyan alapvető jogoktól, mint a független igazságszolgáltatás, a törvény előtti egyenlőség.

Azon csak jót nevetek, hogy a Fidesz EP-listavezetője egy ATV interjúból tudta meg, hogy jelentős szerepem volt a jogállamisági mechanizmus kidolgozásában

– írta a képviselőnő, aki szerint Deutsch négy év semmittevés után most azzal próbál kampányolni, hogy a momentumosok munkáját támadja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik