Belföld

Rendkívüli ülés összehívását kéri Deutsch Tamás Kocsis Mátétól

MTI/Purger Tamás
MTI/Purger Tamás

Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának vezetője levelet írt Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének a Momentum egyik politikusának nyilatkozata miatt.

Hajnal Miklós országgyűlési képviselő, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja a közelmúltban az ATV-ben arról beszélt, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin „egy csomó olyan dolgot csinált az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben, amiről azt gondoltuk volna korábban, hogy nem megvalósítható”. Példaként említette, hogy korábban szerinte „senki nem gondolta volna azt, hogy Magyarországgal szemben indulhat jogállamisági eljárás, kötelezettségszegési eljárás”.

Deutsch Tamás szerint ez a beismerés nem kevesebbet jelent, minthogy

a Momentum EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak, amellyel súlyos károkat okoztak magyar emberek millióinak. Meggyőződésünk szerint, egy választott képviselőnek minden körülmények között hazája és annak polgárai érdekében kell cselekednie, és ezt az erkölcsi parancsot semmilyen ideológiai meggyőződés vagy politikai számítás nem írhatja felül.

Deutsch szerint „tekintettel az ügy kirívó súlyosságára, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja nevében, tisztelettel felkérem Frakcióvezető urat, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében kezdeményezze az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását a Momentum EP-képviselőinek Magyarországgal szembeni folyamatos áskálódó tevékenysége megvizsgálására”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik