Belföld

Tordai: Szívesen elbeszélgetek a Fradi-ultrákkal és a fideszes főnökükkel

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Tordai Bence válaszolt Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató invitálására, aki csütörtökön a Fradi-táborba hívta a párbeszédes képviselőt, hogy „dumcsizzák meg az ultrákkal ezt a kis problémát”.

„Van egy rossz hírem, annyira nem érdekelnek a Fradi meccsei, hogy még Kubatov Gábor kedvéért sem fogok kimenni. De nagyon szívesen elbeszélgetnék velük, az ultrákkal is, meg a vezérükkel, Kubatov úrral” – mondta Tordai a videójában és sorolta is a témákat, amelyek valószínűleg nem vágnak egybe Kubatov eredeti felvetésével.

„Te semmirekellő szarházi! Nekünk életfogytig tartó szenvedély! Neked életfogytig tartó kínszenvedést” – üzenték a hétvégi Fradi-meccsen Tordainak az ultrák, miután ő arról beszélt az előző héten parlamentben, hogy „akkor a maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata egy ennyire veszélyes dolog”. Kubatov szerint ezt kellene megbeszélniük az ultrákkal.

Tordai szerint arról kellene beszélgetni, amiről a felszólalása valójában szólt. „Arról, hogy az Orbán-kormány a pedofil ügyét pitiáner ellenzéki ügyek felfújásával akarja eltakarni. Ilyen piti ügy volt Fekete-Győr András momentumos politikus füstgyertyája is, ami miatt felfüggesztett börtönre ítélték. És hogyha valaki, akkor a fociultrák pontosan tudják, hogy egy ilyen olcsó pirotechnikai eszköz teljesen veszélytelen” – érvelt a politikus, aki szerint ha bárki megnézi a parlamenti felszólalását vagy elolvassa a jegyzőkönyvet, érteni fogja, miről van szó: ő a fideszes honvédelmi államtitkárra, Vargha Tamásra reagál, aki azt kiabálta be, hogy a füstgyertyázás „sokkal súlyosabb ügy”, mint a pedofília.

Kíváncsi vagyok, hogy az ultra urak továbbmennek a fideszes hülyeségvonaton, vagy a pedofil-mosdatás már nekik is sok. Érdekelne, hogy mit gondolnak az ultrák a pedofil bűncselekményekről és a pedofil bűnsegédeket a börtönből kiengedő politikusokról. Várom tehát szeretettel a Fradi ultrákat és fideszes főnöküket itt az országgyűlés irodaházában – mondta Tordai, aki így fejezte be vitaindítóját:

Én a zöld értékeket képviselem, ők meg a bátor zöld sasok, akik biztos nem térnek ki egy kis vita elől

Ajánlott videó

Olvasói sztorik