Belföld

Bloomberg: megszakadt a kommunikáció Orbán és Matolcsy között

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Bloomberg információi szerint annyira elmérgesedett Orbán Viktor és Matolcsy György konfliktusa, hogy megszakadt a kommunikáció a felek közt, írja az Index.

A lap emlékeztet, hogy a jegybankelnök múlt héten még azt közölte, hogy személyesen tárgyalt a miniszterelnökkel Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterről. Orbán akkor egy rövid közleményben annyit reagált, hogy tiszteletben tartja az MNB szentségét és sérthetetlenségét.

A Bloomberg az ügyre rálátó, de anonim módon nyilatkozó forrásokra hivatkozva azt írta: a jegybank és a kormány között mostanra annyira rosszá vált a viszony, hogy már az érdemi kommunikáció is megszakadt köztük.

A hírügynökség szerint a kormány jelenlegi célja, hogy megregulázza a jegybank alapítványi hálózatát, amelyeknek a létrehozása Matolcsy György nevéhez kötődik az elmúlt egy évtizedből. Meglátásuk szerint Orbán célja, hogy rendezzék a Matolcsy szövetségesei és barátai által irányított alapítványokkal kapcsolatos jogi kérdéseket .

A forint árfolyamának ingadozása jelzi azt, hogy a befektetői bizalomra is hatással van a konfliktus, jegyezte meg a Bloomberg.

Kapcsolódó
A szereposztás miatt öli egymást Matolcsy és Nagy Márton
Mennyire kell komolyan venni a három fő gazdaságirányító, Matolcsy György, Nagy Márton és Varga Mihály személyes ellentétét? A szerepeket a miniszterelnök osztotta le, úgy fest, Nagy Mártoné a döntés joga, a többieknek kéne kezelni a következményeket, csak nincs eszközük hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik