Belföld

A Momentum ismét megpróbálja kizárni a volt ferencvárosi polgármesterjelöltjét

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

A Momentum Mozgalom vállalta a 2024-es választáson is, hogy nem akadálya, hanem motorja lesz az ellenzéki együttműködésnek. Teljesen egyértelmű ezért, hogy támogatjuk az elmúlt öt évben jól teljesítő ellenzéki polgármestereket – akkor is, ha azok nem a Momentum közösségének a tagjai.

 

Baranyi Krisztina jó munkát végzett Ferencváros élén, és az elmúlt időszakban közte és a Momentum között egy jó együttműködés alakult ki. A Momentum elkötelezett a ferencvárosi együttműködés folytatása mellett. Mi abban hiszünk, hogy a magyar közéletben még sok hasonló együttműködés hozható létre, melyben a független polgármesterekre, közéleti szereplőkre is számítunk

– kezdi a Momentum azt a közleményét, amely a végére oda jut ki, hogy a volt ferencvárosi polgármester-jelöltjük, jelenlegi önkormányzati képviselőjük kizárását kezdeményezik.

Sajnos azonban ezt az együttműködést Jancsó Andrea, Ferencváros önkormányzati képviselője nem segítette, hanem akadályozta. A párt elnökségének ezért nem volt más választása mint, hogy kizárási eljárást indítson Jancsó Andreával szemben.

– írja a közlemény.

Nem ez az első eset, hogy a párt megpróbálta volna kizárni Jancsót. 2019-ben, nem sokkal az önkormányzati választás után egyszer már megpróbálták. Az indok akkor is az előválasztáson egymással szemben jelöltként induló Jancsó Andrea és Baranyi Krisztina konfliktusa volt, és három konkrét döntés alapján kezdeményeztek etikai vizsgálatot Jancsó ellen. A legfontosabb vita a Kiserdő nevű fás terület kivágásával kapcsolatban volt, amely Jancsó választókerületébe esik, és amelynek kivágása ellen a képviselő folyamatos harcban volt a ferencvárosi és a fővárosi önkormányzatokkal is.

2019-ben Jancsót nem sikerült kizárni a pártból, helyette a párt teljes ferencvárosi elnöksége mondott le.

Frissítünk!

Jancsó Andrea a Facebookon azt írta, nem kizárták, hanem – mivel nem várta meg a kizárási indítványról szóló döntést – pénteken kilépett a Momentumból. „Évek óta játszott, teljesen méltatlan kutyakomédia ez, amelynek most a választások előtt egyetlen célja van: hűségesküt tenni Baranyi Krisztinának és a fejemet tálcán átnyújtani neki. Bár a kizárási indítvány sem szakpolitikai, sem jogi szempontokból nem helytálló (…), kilépek a Momentumból, mert nem tudok és nem is akarok egy olyan közösség tagja lenni, amely egy bántalmazó mellett tesz hitet a bántalmazott képviselői melletti kiállás helyett” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik