Belföld

Levetette a vizsgabiztos a maszkot a sofőrjelöltről, egy 15 évvel idősebb férfi ült a kocsiban a vizsgázó helyett

Járművezető-vizsgáztatást végző társasághoz hívták ki csütörtökön a rendőröket Veszprémben, mert az egyik vizsgázó arcmása nem egyezett a vizsgabiztos részére átadott okmányon lévő fényképpel.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a sofőrjelölt betegségére hivatkozva maszkban akart vezetni, azonban az egyértelmű azonosítás miatt a vizsgabiztos kérte, hogy egy pillanatra vegye le az arcát fedő textilt. A helyszínre hívott járőrök igazoltatták a férfit, aki következetesen a vizsgabiztosnak bemutatott igazolvány adatait mondta be.

Miután szembesítették azzal, hogy az arcvonásai és a személyigazolványon szereplő kép nagyon különböznek, végül elismerte, hogy egy másik, nála 15 évvel fiatalabb ember helyett próbált forgalmi vizsgát tenni.

Mivel felmerült a gyanú, hogy az oktatója is részese volt a bűncselekmény elkövetésének, így mindkettejüket előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra. A 43 éves Vas vármegyei és a 61 éves veszprémi férfit közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik