Belföld

Elterelésre küldték Béres Anettet és Sáfrány Emesét a teaszeánszos botrány miatt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Felfüggesztett szabadságvesztést kért a Siklósi Járási Ügyészség arra a nőre, akinek a másfél évvel ezelőtti ayahuasca-szeánszán részt vett Béres Anett és Sáfrány Emese is. Értesüléseink szerint elterelésre küldték a szertartáson részt vevő két celebet.

Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta: felfüggesztett szabadságvesztést kértek a kábítószer-birtoklással, új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel, valamint kuruzslással vádolt nőre.

Két gyanúsítottal szemben azonban fél évre felfüggesztették az eljárást azzal, hogy vegyenek részt kábítószer-függőséget gyógyító megelőző kezelésen. Ez azt jelenti, hogyha ők részt vesznek az elterelésen, akkor vélhetően megszüntetik az eljárást velük szemben.

Értesüléseink szerint Béres Anett és Sáfrány Emese az a két gyanúsított, akiket elterelésre küldtek. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk Béres Anett 2022 júliusában részt egy ayahuasca-szeánszon Sáfrány Emese társaságában, a szertartást egy siklós környéki tanyán élő nő vezette. A valóságshow-szereplő ivott a teából, majd olyan szinten hallucinálni kezdett, hogy sátánnak hitte a szeánszot tartó nőt, és bemenekült az erdőbe, ahol súlyos sérüléseket szenvedett.

Mondtam Emesének, hogy én már ilyen furcsaságokat látok. Ő mondta, hogy ő még nem. Egyszer csak beütött. Különben az, hogy kígyókat láttam, nem igaz, nem tudom, honnan vették. Bárcsak kígyókat láttam volna. Konkrétan én a sátánt láttam. Amit átéltem, azt senkinek nem kívánom. (…) Ordítottam, hogy takarodj a testemből, azt képzeltem, a sátán belém akar költözni. A nőt, aki a szertartást tartotta, én őt a sátánnak láttam

– mondta korábban az egykori villalakó, aki úgy érezte, egy másik dimenzióban ragadt, amiből nem tud kiszabadulni. A celeb elmondása szerint azt képzelte, hogy el akarja rabolni őket a szertartást vezető nő. Berohant az erdőbe, ahol hosszas futás után felmászott egy magaslesre, ahol megpróbálta legyőzni a félelmeit.

Nagyon-nagyon féltem. Próbáltam legyőzni a félelmemet, a következő képem az, hogy lent vagyok

– mondta korábban Béres Anett, akinek az esés következében eltört a csigolyája, több bordája és a sarokcsontja is. Bérest több mint 200-an keresték, végül egy arrafelé guruló autós vette észre. A celebet ezt követően kórházba vitték, ahol több mint öt órán keresztül műtötték. A gerincét csavarokkal stabilizálták, később pedig a sarokcsontját is helyre kellett hozni.

A szeánszot tartó nő külföldön élt korábban, hosszabb időt töltött Dél-Amerikában is, ahol egy tudatmódosító főzet fogyasztása köré épülő szertartással ismerkedett meg. 2022 februárjában azért tért vissza Magyarországra, hogy hasznosítsa a külföldön tanultakat: az általa is ismerten tudatmódosító hatású, Magyarországon tiltott hatóanyag felhasználásával készülő főzetet alkalmazva „gyógyító szeánszok” tartására készült ellenszolgáltatás fejében.

A terhelt korábban elvégzett egy természetgyógyászati alapmodult, azonban szakképesítéssel, szakképzettséggel, illetve egészségügyi végzettséggel nem rendelkezett. Ennek ellenére létrehozott egy internetes oldalt, amelyen keresztül házilag készített, természetes alapú háztartási szereket forgalmazott, illetve különféle szertartások, terápiák elvégzésére ajánlkozott.

A nő egy Siklóshoz közeli településen vásárolt tanyán tartotta a szertartásokat. A szertartáshoz szükséges főzet alapanyagait és a szertartás során használatos más anyagokat azonban annak ellenére szerezte be, hogy tisztában volt vele: magyarországi kereskedelmi forgalomban nem kapható, nem birtokolható és nem fogyasztható szerekről van szó. Az ominózus nyári napon „teaszeánszot” tartott, de Béres Anettnek olyan látomásai lettek, hogy bemenekült az erdőbe, ahol összetörte magát.

A szertartást tartó nő  lakóhelyén tartott, illetve a szeánszokon felhasznált anyagok egy része kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősül. Úgy tudjuk, hogy a  teaszeánszokat tartó nő tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért rá,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik