Belföld

Örök fegyház vár a kegyelmet kérő mérnökre, aki egy könnycseppet sem hullatott a bíróságon a meggyilkolt lányai miatt

EINSPACH BRÚNÓ / 24.HU
EINSPACH BRÚNÓ / 24.HU

Jogerősen is tényleges fegyházbüntetést kaphat az az L. Tamás, aki 2022 májusában baltával verte agyon az alvó kislányait Aszódon. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az ötszörösen minősülő emberölésért elítélt 48 éves gépészmérnök büntetését.

L. Tamás pár héttel a válásuk után elhatározta, hogy bosszút áll a volt nején, és megöli 14 és 16 éves lányukat, majd magával is végez. Ezt követően végrendeletet és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó Gödöllői Járásbíróságnak, majd vett egy baltát és egy munkáskesztyűt, hogy megölje a lányait.

2022 május 20-án a két lány, Tímea és Júlia megérkezett az elkövető aszódi lakásába láthatásra. L. Tamás megvárta, amíg elalszanak, majd bement a szobájukba és kíméletlenül kivégezte őket. A kisebbik lányára négyszer, a nagyobbikra nyolcszor sújtott le a baltával.

Ezt követően betakarta a holttesteket, megmosakodott, átöltözött, a konyhában pedig elhelyezte a fivérének írt végrendeletét, és elhagyta a lakást. Az elkövető másnap Adácson egy mozdonynak rohant, de kisebb koponyaűri bevérzéssel megúszta az öngyilkossági kísérletet.

A lányok anyja a brutális gyilkosság után azt mondta, hogy hiába fordult többször is segítségért a rendőrséghez, a gyámhivatalhoz és a családsegítőhöz azzal, hogy folyamatosan terrorizálja és fenyegeti őket a volt férje, magára maradt a problémáival.

Amikor az asszony bejelentette, hogy eltűntek és veszélyben vannak a lányai, a rendőrök kimentek ugyan a volt férje házához, de nem mentek be. Így aztán csak egy héttel később találták meg a lányok holttestét, miután bejelentést kaptak arról, hogy furcsa szagok jönnek ki a házból. A nő szerint készült tettére a volt férje.

Előre eltervezte a gyilkosságot az apjuk. Azon a napon nemcsak a lányaim, hanem én is meghaltam. És a gyermekeim mostantól bennem élnek tovább. Sok mindenki asszisztált abban, hogy idáig jutott a dolog Minden bántalmazott gyerek arcban Timike és Júlia arca néz vissza rám

– mondta a meggyilkolt gyerekek anyja.

Einspach Brúnó / 24.hu

L. Tamás azt mondta az elsőfokú tárgyaláson, hogy semmire sem emlékszik, és sajnálja a történeteket.  Állítása szerint folyamatosan zsarolta és kiszúrt vele a volt neje, ha pedig jól érezték magukat vele a lányok, akkor megbüntette őket. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy szerette a gyermekeit, és bocsánatot kért mindenkitől.

Nem tudom, hogy a volt nejem mit érez, de én mélységesen sajnálom, hogy már nem tudom magamhoz ölelni a gyermekeimet. Azt kérem a társadalomtól, hogy bocsásson meg, az Úrtól és a feleségemtől pedig kegyelmet kérek.

Az elsőfokú tárgyaláson a bíró döbbenetesnek nevezte, hogy L. Tamás mindenkitől bocsánatot kért a bírósági eljárás során, de egy könnycseppet sem hullatott a lányaiért.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a lányait kíméletlenül kivégző férfi tényleges életfogytig tartó büntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik