Belföld

Agysérülése lett az Albertirsán lapáttal félholtra vert férfinek, aki azon balhézott össze a szomszédjával, hogy melyikük kukája büdös

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Agyba-főbe verte a szomszédját Albertirsán egy férfi, miután összevesztek azon, hogy melyiküknek a kukájából jön a büdös szag. Értesüléseink szerint az összevert férfinek agysérülése lett. A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt állítja bíróság elé a maradandó sérülést okozó férfit.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hat év börtönt és hat év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Az elkövető és a későbbi áldozata szomszédok voltak Albertirsán, és nem voltak haragban egymással. Az ominózus másfél évvel ezelőtti estén az áldozat kiszállt az ismerőse kocsijából, amikor az ittas vádlott odakiabált neki a saját udvarából, hogy büdös van.

A hazaérkező férfi közelebb lépett a kerítéshez, majd azt felelte, hogy a vádlott szemeteséből jön a szag, és inkább menjen be a házba. Az elkövető dühében kirohant az utcára, majd lekevert egy pofont a hazafelé battyogó szomszédjának.

A férfi viszonozta a pofont és a földre lökte a támadót. Az elkövető azonban felpattant a földről és ismét arcon ütötte a szomszédját. A megtámadott férfi újfent viszonozta az ütést és a földre vitte a támadóját úgy, hogy mindketten elestek. Ezután mindketten felálltak, majd a terhelt berohant egy lapátért, és lesújtott vele az áldozatára. A sértett ekkor közelebb lépett hozzá és a lapát nyelét megragadva azzal ismét a földre vitte a támadóját, majd a saját háza felé indult. Az elkövető ekkor újra felé indult, és előbb combon, majd nagy erővel fejbe, végül hátba ütötte a már tántorgó férfit. Az ütések következtében a lapát nyele eltörött, az áldozat pedig összerogyott.

Az elkövető a törött nyéllel is tovább akarta verni az áldozatát, de ezt egy közbelépő személy megakadályozta. A megtámadott férfi a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, amelyek maradandó fogyatékosságot eredményeztek.

Az ügyész lapunknak elmondta még, hogy vádlott a vallomásában azt mondta, hogy úgy érezte, hogy a másik férfi rá akar támadni és dulakodás közben elborult az agya. Ám nem akart súlyos sérülést okozni a szomszédjának. Az ügyészség hat év börtönt kért az emberölési kísérlettel vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik