Belföld

Vona Gábor nyílt levelet írt Magyar Péternek

Karancsi Rudolf / 24.hu
Karancsi Rudolf / 24.hu
A NER lebontásáért végzett munkához sok sikert, erőt és alázatot kívánt neki. Magyar Péter bármikor szívesen leül egy nyilvános vitára.

A Második Reformkor (2RK) által kiadott, tegeződve írt, nyílt levél elején Vona Gábor rögtön cáfolja azt pletykát, amely szerint Magyar Péter lenne a listavezetőjük. Nem is keresték egymást.

Ha valaki nyitott és megértő abban, ha egy ember megváltozik és szembenéz a korábban képviselt álláspontjával, az pont én vagyok. Érdeklődéssel figyelem a megnyilvánulásaid, ahogy azt is, ahogy az ellenzéki pártok egymásra licitálnak érted, hogy a hirtelen jött népszerűségedet becsatornázzák, és azt is, hogy a kormány mekkora erőket mozgat, hogy bohócnak állítson be.

Vona Gábor azt is írja, hogy a 2RK az értelmes és konstruktív vita híve. Várják Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc válaszát, és minden bizonnyal fognak vitát folytatni a Mi Hazánk, a Momentum vagy a többi párt vezetőivel. Egészen az elmúlt napokig nem gondolta, hogy Magyar Péter ügyében bármit mondaniuk kellene, amíg el nem dől, mit is tervez pontosan.

Most, hogy minden bizonnyal politikai szerepvállalásra adod a fejed, a helyzet megváltozott. Ezúton szeretnélek meghívni egy kulturált és higgadt vitára az ország jövőjéről.

Az ország polgárosodását a Második Reformkor szerint az érdemi és konstruktív vitakultúra meghonosítása alapozhatja meg. Azt kérte, mutassák meg együtt, hogy ez lehetséges. Vona Gábor végül a NER lebontásáért végzett munkához sok sikert, erőt és alázatot kívánt Magyar Péternek.

Magyar Péter az RTL Híradónak azt mondta, egy harmadik erő megalakulásáról tesz ünnepi bejelentést március 15-én. A kezdeményezés fő célja

a jelenlegi hatalom érdekében kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikusok által fenntartott kétosztatú politikai rendszer lebontása, a mindenkori hatalom ellenőrzése és korlátozása lesz

– mondta. Szerinte az emberek többsége csalódott az országot téves irányba vivő elitben, minél többen csatlakoznának egy ideológiáktól mentes erőhöz, amely célja nem egy hatalmi gépezet propagandával történő fenntartása és a háttérben a nemzeti vagyon magánkézbe játszása, hanem a valódi problémák megoldása. Ezek közé sorolta az egészségügy és az oktatás összeomlásának megállítását.

Szerinte azokat az elméleteket, amelyek szerint színre lépése a Rogán-műveknek köszönhető, és célja az ellenzéki szavazók megosztása, azért terjesztik, mert a kormány és az ellenzék belső mérései is megerősítik, hogy

több millió olyan ember van, akik beállnának egy friss, nem megvásárolható és zsarolható politikai erő mögé.

Úgy vélte, ez nem érdeke sem a Fidesznek, sem az ellenzéknek. Facebook-oldalán azt írta, március 15-én 15.00 órakor a fővárosi Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út és az Operaház közé várja azokat, akik a jelenlegi politikai elit helyett egy nem megvehető, friss erőt akarnak, illetve azt, hogy a nemzeti sorskérdésekről az emberek döntsenek.

Vona Gábor Facebook-oldalán a nyílt levél alatt már meg is kezdődött a párbeszéd.

Kedves Gábor, köszönöm. Természetesen bármikor szívesen leülök egy nyilvános vitára. Minden jót,

így kommentálta a meghívást Magyar Péter, akinek a Második Reformkor elnöke azt írta, hogy nagyon örül a nyitottságának és keresni fogja, hogy a részleteket megbeszéljék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik