Belföld

Százmillióval húzott le egy házaspárt egy magát ügyvédnek kiadó bűnöző

Több mint százmillió forintnyi euróval húzott le egy házaspárt egy magát ügyvédnek kiadó férfi. A Győri Járási Ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért férfire két rendbeli, folytatólagosan elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az jelenleg a hét éves szabadságvesztését tölti egy másik ügye miatt. Hat évvel ezelőtt 104 millió forintnyi eurót vett át az ismerőseitől, egy házaspártól. Nekik azt állította, hogy ügyvédként dolgozik, és ingatlanügynöki, valamint befektetési tevékenységéből származó nyereségéből az átvett összegen felül 20 % jutalékot fizet majd nekik.

A férfi sem az átvett összeget nem fizette vissza, sem jutalékot nem fizetett a mai napig a sértett házaspárnak. Az elkövető azonban – állításával szemben – sem ügyvédi, sem ingatlan forgalmazással kapcsolatos, sem más befektetési és betét kezelési tevékenységet nem végzett, és nem is voltak ezekre engedélyei.

Amikor átvette a pénzt, már büntetőeljárás volt vele szemben más hasonló bűncselekmények miatt. A terhelt akár 12 év börtönt is kaphat a legújabb lehúzása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik