Belföld

Megfenyegette a gyámügyeseket, mert el akart venni egy kiskorú lányt

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Marcali Járási Ügyészség azt a húszas éveiben járó, büntetett előéletű férfit, aki minden konfliktusát erőszakkal és fenyegetőzéssel oldotta meg.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatalember a fiatalkorúak fogházát, illetve felnőttként a börtönt is megjárta már erőszakos bűncselekmények miatt.

Tavaly januárban megütötte és megrúgta barátnője haragosát egy marcali buszmegállóban, mert szerinte tiszteletlenül bánt a szerelmével. Júliusban pedig azért ütött meg egy embert, mert az rászólt, hogy hangosan hallgatja a zenét. Későbbi találkozásukkor pedig már azért támadt rá, mert beszámolt a korábbi esetről a rendőrségen.

Az áldozat a bántalmazás után bemenekült egy szociális intézménybe, ahol a segítségére siető családsegítő megkísérelte lecsitítani a támadót, aki erre életveszélyesen megfenyegette őt. De más közfeladatot ellátó személyekkel is összetűzésbe került.

Amikor elrendelték a kiskorú barátnőjének az átmeneti nevelésbe vételét, akkor több alkalommal is bement az illetékes hivatalba, és megfenyegette az ügyintézőket, hogy szüntessék meg a gyermekvédelmi intézkedést, illetve engedélyezzék, hogy a kiskorú lánnyal házasságot kössön.

A marcali nyomozók végül tavaly szeptemberben őrizetbe vették a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a különös visszaeső férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik