Belföld

Meg akarta ölni az alvó férjét, mert válni akart a Horvátországban töltött házassági évforduló után

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Késsel támadt az aló férjére egy nő, mert nem tudta elfogadni, hogy a férfi el akart tőle válni. A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést kért a minősített emberölési kísérlettel vádolt nőre.

A vádirat szerint az 55 éves nő 34 éve házasságban élt férjével, akivel pár évvel ezelőtt megromlott a házasságuk. A férj többször is felvetette, hogy éljenek külön, a felesége azonban ebbe nem egyezett bele. A férfi végül 2021 novemberében közölte, hogy el szeretne válni, az asszony azonban ezt nem tudta elfogadni. Végül megállapodtak, hogy házassági évfordulójukig együtt maradnak, majd azt követően külön költöznek.

A főügyészség közleménye szerint az  évfordulóra tekintettel néhány napra elutaztak Horvátországba, ahol a nő megpróbálta meggyőzni a férjét arról, hogy folytassák a kapcsolatukat, ő azonban ragaszkodott a váláshoz. A házaspár egy 2022. júliusi éjjelen ért haza budapesti otthonába, ahol lefeküdtek aludni.

A feleség azonban nem tudott beletörődni abba, hogy a férje elhagyja őt, ezért amikor hajnalban felébredt, a konyhában magához vett két kést, majd a hálószobában az egyik késsel, kis erővel megvágta a még alvó férfi nyakát.

A férj erre felébredt, miközben az kijelentette, hogy megöli, ha elhagyja őt. A pár dulakodni kezdett, amely során a férj végül el tudta venni a késeket az asszonytól, és ezután hívta a 112-es segélyhívót.

A férfi a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett, figyelemmel azonban a támadás módjára, eszközére, a támadott testtájékra, akár meg is halhatott volna, ha nem védekezik. A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést kért a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt nőre azzal, hogy feltételesen se engedjék szabadlábra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik