Belföld

Felfüggesztetett kapott a négy hónapos csecsemőjét életveszélyesen bántalmazó férfi, azt állítja, csak megrázta a síró babát

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Tatabányai Törvényszék azt az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfit, aki életveszélyesen bántalmazta a néhány hónapos csecsemőjét, mert zavarta a sírás. A férfit végül csak életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében találta bűnösnek a bíróság.

Stoller Katalin, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapításáért, és letöltendő szabadságvesztésért és közügyektől eltiltásért fellebbezett.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a férfi tagadta a bűnösségét, és azt mondta, hogy ő csak megrázta a gyermeket.

A férfinek és a párjának 2021 júliusában született meg a kisbabájuk, akit együtt neveltek a közös lakóhelyükön. A nő időnként rövidebb, legfeljebb néhány órás időtartamra a férfi felügyeletére bízva hagyta ott a picit. A csecsemő a születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált, melyet az apja nehezen tolerált, és hangosan kiabált a babával. A férfi 2021. szeptember 27. és október 4. között kétszer is egyedül maradt otthon a gyermekével.

A vádhatóság szerint a kisfiú sírása miatt kialakult dühében neki ütötte az alig négy hónapos gyermek fejét a lakásban egy tompa tárgynak. Második alkalommal a pici elvesztette az eszméletét, és életveszélyes sérülést szenvedett. Az ítélet szerint viszont csak nem volt elég körültekintő kisfiával a férfi.

A gyermek felügyelete során nem volt elég körültekintő, így a gyermeknek – fejének valamilyen tompa tárgyba történő nekiütődésével – olyan sérülést okozott, amely életveszélyes következményekkel járt

– közölte a törvényszék.

A csecsemő a bántalmazások következtében a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett, amelynek eredményeképpen 2021. október 4. napján esztergomi lakóhelyükön görcsrohamot kapott és elvesztette az eszméletét.

Amikor ezt észlelte a férfi, akkor a szomszédok segítségével mentőt hívott. A babánál életveszélyes állapot alakult ki, az időben megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár meg is halhatott volna. A kisbaba 3-4 hét alatt gyógyult meg. A férfi másfél év fogházat kapott, de a büntetését három év próbaidőre felfüggesztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik