Belföld

12 év fegyházat kértek a tatai fegyveres rablásokkal vádolt férfire

Vádat emelt a Tatai Járási Ügyészség azzal a letartóztatásban lévő férfivel szemben, aki Tatán követett el fegyveres rablásokat.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség 12 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kért a férfire.

A vádirat szerint első esetben a bejárati ajtón ment be a családi házba, ahol gázpisztollyal kényszerítette az áldozatát arra, hogy átadja az értékeit. A férfi 1 millió 200 ezer forintnyi pénzt, és ékszereket zsákmányolt, majd arra kényszerítette a sértettet, hogy vigye ki őt a tatabányai vasútállomásra.

A második esetben csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül ment be egy házba, ahol gázpisztolyt szegezett a nőre, majd a pénz és arany átadását követelte. A férfi itt 200 ezer forintot zsákmányolt, majd a távozása előtt leszerelte a telefonkagylót, majd a hintaszékhez kötözte áldozatát.

A harmadik esetben egy 75 éves férfitől rabolt 90 ezer forintot, majd összekötötte a lakásban lakó áldozata kezeit. A negyedik esetben pedig besurrant egy tatabányai házba a teraszon keresztül, és lenyúlt egy pénztárcát. A férfi  öt évvel ezelőtt szabadult a minősített rablásért kapott nyolc éves fegyházbüntetéséből.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi az egyik fegyveres rablást részben elismerte, a többiben viszont tagadta a bűnösségét. Az ügyészség 12 év fegyházbüntetést, és 10 év közügyektől eltiltást kért a terheltre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik