Belföld

Donáth Anna a DK „Isten? Haza? Pedofília!” plakátjairól: Hányingerem van

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Ami körülöttünk történik a kegyelmi ügy kapcsán, az az elmúlt tizenöt év legsúlyosabb botránya. Egy erkölcsi Csernobil. Világosan kiderült, hogy a rendszer velejéig romlott. De felháborodásunkban nem süllyedhetünk le ugyanerre a szintre

– írta Donáth Anna szombaton Facebook-oldalán, miután a Demokratikus Koalíció bejelentette: „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal ellátott plakátokkal indított országos kampányt. A plakátokon Orbán Viktor fényképe szerepel.

A Momentum politikusa ennek kapcsán úgy vélekedett:

Nem gondolom különbnek a pedofilokat felmentőket, legyen az igazgatóhelyettes, miniszter vagy püspök, mint a tényleges elkövetőket. Nem gondolom, hogy az a kormányzat, ami segítséget nyújt a bűnösnek és megtapossa az áldozatot, bármilyen kíméletet érdemelne.

A posztban hozzátette, hogy szerinte „az a legrosszabb reakció, ha a horrorisztikus információk hatására kivetkőzünk az emberségünkből, a tisztességünkből, a civilizáltságunkból”. A Demokratikus Koalíció a momentumos politikus szerint olyan politikai üzenetet fogalmaz meg, ami „emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan”.

Donáth Anna szerint a DK-s plakát „olyan, mintha Rogán Antal boszorkánykonyhájába készült volna”.

Azt üzeni, hogy itt pedofilok állnak szemben a nem pedofilokkal. Hányingerem van

– fogalmazott. „Gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről. Elviszi a fókuszt arról, hogy még mindig nem történt valódi felelősségvállalás és még mindig nem kaptunk valódi válaszokat”, vélekedett.

Szeretném kérni az ellenzéki világ szereplőitől és minden jóérzésű embertől, hogy elkeseredettségüket és jogos felháborodásukat ne durvuló retorikával, nagyotmondással, gyűlöletbeszéddel, gyűlöletplakátokkal vezessék le. Maradjanak emberek

– írta Donáth.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik