Belföld

Porcukor helyett tisztítószert szórtak az óvodások reggelijére Pilisborosjenőn

Súlyos tévedés történt csütörtök reggel a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában, ahol Tévedésből porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe  – írja a Bors. A lap információi szerint több gyerek is rosszul lett.

Valószínűleg tálaláskor történhetett a tévedés, amikor összekeverték a porcukros zacskót a tisztítószeressel. A reggeli után nem sokkal több kisgyerek is fájlalta a hasát, állítólag az egyik olyan erősen hányt, hogy jobbnak látták kihívni a mentőket – írja a Bors.

Az intézmény vezetője csupán az egyik szülő nyomatékos kérésére adott felvilágosítást az esetről. Egy levélben így írta le a történteket:

Ma reggel a Mindszenty utcai épületben a reggelinél sajnálatos incidens történt. A gyerekek reggelijébe oda nem illő anyag került

– fogalmazott, hozzátéve, hogy „az óvodapedagógusok hamar észrevették a problémát és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A gyermekek orvosi ellátásban részesültek, szüleiket értesítettük.” A levélben az is benne van, hogy az esetet kivizsgálják, és felelősségre vonják azokat, akik hibáztak.

A Blikk megkereste a Mentőszolgálatot, amely azt a felvilágosítást adta, hogy egy gyermeket szállítottak kórházba, a toxikológiai osztályra, megfigyelés céljából.

Az MTI információja szerint egy gyermeket a mentők beszállítottak, négy szülő pedig maga vitte be kórházba gyermekét.

Mosóporos zacskó

Tömöri Balázs, a Pest vármegyei település polgármestere az MTI-nek elmondta, mind az öt érintett gyermek kórházi ellenőrzés alá került, és a megfigyelés után péntek reggel el is hagyhatták az egészségügyi intézményt. Tömöri Balázs szerint az esetnél amellett, hogy mulasztás is történt, aminek vizsgálata folyamatban van, az is közrejátszott, hogy az óvoda három csoportszobával való bővítése, a főzőkonyha modernizálása jelenleg is tart. Mint mondta, emiatt konyha nem minden épületben működik, ami az óvoda személyzetét „logisztikai kihívásokkal szembesíti” már hónapok óta, és ez felborította a szokásos napi rutint.

A polgármester jelenlegi információja szerint annak, aki átvitte az ételt, a kezébe kerülhetett egy fel nem címkézett mosóporos zacskó, és azt hitte, hogy az porcukor.

Tömöri Balázs közölte, az intézményvezető belső vizsgálatot rendelt el, de emellett vizsgálja az intézményt az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal és a népegészségügyi hivatal is.

Várjuk a vizsgálat eredményeit, és a szükséges lépéseket az intézmény vezetése ezek alapján fogja megtenni

– fűzte hozzá a polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik