Belföld

Már nem először gyilkolt az ájult kollégáját Dunába dobó férfi, tényleges életfogytiglant kértek rá

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Nem sok jóra számíthat a másodfokú tárgyaláson az a többszörösen minősített emberöléssel vádolt P. Attila, aki 2021 december végén egy bőrövvel fojtogatta, majd Dunába dobta az ájult kollégáját.

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője ugyanis megkeresésünkre azt mondta, hogy arra tettek indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi tényleges életfogytig tartó büntetését. 

Az érdi férfi egy hónappal a gyilkosság előtt ismerkedett meg a későbbi áldozatával, akivel egy munkahelyen dolgozott. A két férfi között jó munkakapcsolat alakult ki, és munkahelyen kívül is rendszeresen találkoztak. A vádlott azonban kihasználta a munkatársát, többször kért tőle kölcsön, és arról is tudott, hogy a férfi négymillió forintot örökölt, illetve költözést tervez.

A vádirat szerint P. Attila még karácsony előtt megbeszélte a kollégájával, hogy az ünnepet követően is találkoznak. De már a találkozó előtt elhatározta, hogy a pénzének és egyéb értékeinek megszerzése érdekében megöli a munkatársát, és kitervelte az elkövetés főbb mozzanatait is.

Ennek megfelelően már előre eltervezte, hogy a férfit szállásszerzés ürügyén a XXII. kerületben, egy Duna-parthoz közeli, elhagyatott helyre csalja, ahol megöli és elveszi az értékeit, a holttestét pedig a Dunába rejti.

Az előzetesen megbeszélt találkozóra december 27-én a késő esti órákban került sor. A két férfi először egy újbudai bankfiókhoz ment, ahol a sértett több mint 144 ezer forintot vett fel az ATM automatából. P. Attila ezután azt mondta a kollégájának, hogy tud neki szállást szerezni egy munkásszállón, majd buszra szálltak, amivel a XXII. kerületbe utaztak.

Mihádák Zoltán / MTI

A buszról leszállva, a férfi egy elhagyatott, kivilágítatlan területre csalta a kollégáját, ahol rátámadt és a nadrágszíját a nyaka köré tekerve addig szorította, amíg az az eszméletét nem vesztette. Ezután elvette tőle a telefonját, laptopját és a nála lévő több mint 140 ezer forintot, majd az eszméletlen férfit a Duna-partra húzta és a folyóba gurította. Az áldozat halála fulladás miatt következett be.

A férfit már nem először ítélték el gyilkosságért, 17  évvel ezelőtt ugyanis egyszer már agyonvert egy idős férfit a társaival. A férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért az áldozat szüleitől és rokonaitól.

Ezt az egészet nem pénz és értékek miatt tettem, hanem hirtelen felindulásból, amiért megtette velem ezt a tapogatást, amit nem tudtam elfogadni. Részeg voltam, több napja drogot fogyasztottam, nem voltam a saját tudatállapotomban. Ha józan lettem volna, ezt nem tettem volna meg

– mondta. P. Attila.

A bíróságot nem hatotta meg a bocsánatkérés, és tényleges életfogytiglanra ítélte a férfit. P. Attila enyhítésért, határozott tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabásáért, míg védője az emberölés eltérő minősítéséért és enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott büntetés helyben hagyását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik