Belföld

Őrizetbe vettek egy újbudai óvodai dolgozót szexuális kényszerítés bűntette miatt

Őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt – tudta meg a 24.hu.

Értesülésünk szerint a férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában, és már ki is hallgatták gyanúsítottként. Ezt megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság is.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság bejelentés alapján szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amelyben egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki.  A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.

– közölte megkeresésünkre a BRFK.

Megkerestük az ügyben a Dél-Budai Tankerület Központ vezetőjét, hogy megtudjuk, hány gyereket bántalmazhatott szexuálisan a pedagógiai asszisztens, és az óvoda vagy egy szülő feljelentése alapján indított nyomozást a rendőrség. Cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Újbuda Önkormányzata péntek délután sajtóközleményt adott ki. Ebben azt írták, a kerület polgármestere azonnali belső vizsgálatot rendelt el azt követően, hogy névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrkapitánysághoz a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban.

Az óvoda vezetése reggel levélben értesítette a szülőket a történtekről, és az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel. A hat éve ott dolgozó férfinek haladéktalanul megszüntették a munkaviszonyát. Hozzátették, korábban semmilyen panasz nem volt a pedagógiai asszisztensre, és az önkormányzat támogatja a BRFK munkáját, hogy mielőbb kiderüljön az igazság.

Információink szerint az ügyészség már indítványozta a férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés elrendeléséről várhatóan már szombaton döntenek.

Frissítünk!

A Dél-Budai Tankerületi Központtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a fenntartásukban nincsen ilyen köznevelési intézmény, és forduljunk az önkormányzathoz. Az önkormányzat álláspontja fentebb olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik