Belföld

Tarlós: Hülyeség volt kitüntetést adni a bicskei gyermekotthon pedofília miatt elítélt igazgatójának

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hülyeség volt neki kitüntetést adni

– mondta Tarlós István az ATV Egyenes beszéd című műsorában a bicskei gyermekotthon pedofília miatt elítélt igazgatójának a fővárostól kapott kitüntetésével kapcsolatban. V. János 2015-ben kapta meg a Bárczi István-díjat, az elismerést akkor Szentkirályi Alexandra adta át. Karácsony Gergely korábban vizsgálatot, kezdeményezett, hogy kiderüljön, hogyan vetődött fel egyáltalán az igazgató neve.

A volt főpolgármester most arról beszélt, hogy szerinte 2015-ben semmi jogi oka nem volt, hogy V. János ne kaphassa meg a díjat. Tarlós úgy véli, „V. János nem azért kapta a kitüntetést, mert senki nem emlékezett rá, hogy volt egy ilyen ügy, hanem valószínűleg azért, mert a közgyűlés tagjai nem olvasták végig mind a 25 díjra felterjesztett nevet”. Hozzátette, ez a díj „nem egy jelentős fővárosi kitüntetés”.

A baj az, hogy ez felelőtlenül lett megszavazva, mert ha a szó szoros értelmében nézzük, akkor elméletileg minden előterjesztést mindenkinek el kellene olvasnia. Minden előterjesztést én sem tudtam elolvasni, mert több száz oldalasak a fővárosi előterjesztések

– fogalmazott, egyúttal megjegyezte, hogy nem tagadhatja le, hogy az ő polgármesteri időszakában ítélte oda a közgyűlés ezt a kitüntetést V. Jánosnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik