Belföld

Százmilliókat kaszált egy lányokat prostitúcióra kényszerítő négyfős banda, akik kávézót üzemeltettek

police.hu
police.hu

Elfogták Hódmezővásárhelyen egy négyfős bandát, akiknek a tagjai arra kényszerítettek nőket, hogy prostituáltként dolgozzanak külföldön.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság által közölt gyanúsítás szerint a csoport tagjai Németországba vittek egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt, később pedig több másik nőt is rávettek arra, hogy testüket áruba bocsássa.

Az áldozatoktól elvették az így befolyt több száz millió forintnyi eurót, és a pénzt rendszeresen hazavitték Csongrád-Csanád vármegyébe. A csoport egy kávézót is üzemeltetett. A rajtaütéskor ingatlanukban tartózkodott egy idős férfi, és felmerült a gyanú, hogy őt több évtized óta ház körüli munkákra kényszerítették.

A rendőrök szerdán fogtak el négy embert. Őrizetbe vettek egy 51 és egy 30 éves férfit, akik ellen emberkereskedelem és kényszermunka, valamint üzletszerű kerítés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást. Egy 35 éves nő ellen szintén üzletszerű kerítés, 49 éves társával szemben pedig pénzmosás bűntette miatt folyik eljárás, őket ugyancsak őrizetbe vették. A kutatások során számos arany ékszert, készpénzt, valamint öt nagy értékű autót is lefoglaltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik