Belföld

Szarvasokat ejtett el két nyugdíjas orvvadász Kisszékelyen

police.hu
police.hu

Két orvvadászt fogtak el a Tolna vármegyei Kisszékelyen, akik a gyanú szerint egy helyi tanyánál illegális szórót létesítettek és az elmúlt egy hónapban legalább két szarvast ejtettek el engedély nélkül.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó társaság feljelentése alapján indult eljárás hivatalból ismeretlen tettes ellen. A terület vadászmestere értesítette a rendőrséget, mivel vadászati jogosultsága csak a társaságuk tagjainak van.

police.hu

A tanyához tartozó, részben bekerített területen lévő szóró és vadkamera a tudtuk és beleegyezésük nélkül került oda. A közelben talált állatbőrök és csontok alapján minimum egy-egy, a társaság tulajdonát képező dám- illetve gímszarvast ejthettek el.

A tamási rendőrök rövid időn belül azonosították a tanya 69 éves sárbogárdi tulajdonosát és 82 éves, Sáregresen élő apósát. A férfiak lakásán, illetve a kisszékelyi présházban tartott kutatások során vadászfegyvert, lőszereket és fagyasztott vadhúsokat foglaltak le. A két férfit orrvadászat bűntettének gyanújával hallgatták ki, mindketten részben beismerő vallomást tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik