Belföld

Letartóztatták az erzsébetvárosi túszejtőt: „Kokóztam, megittam rá másfél liter vodkát, ezért nem emlékszem a történtekre”

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével gyanúsított N. Csabát, aki vasárnap kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét az erzsébetvárosi lakásában.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi azt mondta a meghallgatása során, hogy nem emlékszik a történtekre.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint február 25-én délután a férfi két nőismerősével beszélgetett a lakásában. Miután az egyik nő távozott, a férfi bezárta a lakás ajtaját, elvette a nő telefonját és egy gáz-riasztó fegyverrel fenyegetve fogva tartotta.

A férfi egy lövést is leadott, majd felhívta a nő anyját, illetve több alkalommal a 112-es segélyhívó számot is, és követeléseket fogalmazott meg. Az anyát a lánya lelövésével fenyegette, míg a segélyhívó számon azt állította, hogy combon lőtte a nőt, és ha nem teljesítik a kérését, újból meglövi őt. A gyanúsítottat végül a TEK-esek fogták el, akik megállapították, hogy a nőt a férfi nem lőtte meg.

N. Csaba már a rendőrségi kihallgatása során beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt állítása szerint nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. 

A terhelt tettei alkalmasak lehetnek terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének, illetve zaklatás vétségének megállapítására. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

Az adatok szerint a férfi évek óta rendszeres kábítószerfogyasztó, bejelentett munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik. A közlemény szerint a bűncselekmény elkövetését tudatmódosító szerek mértéktelen fogyasztása eredményezte.

Mivel a kábítószerfogyasztás a gyanúsított viselkedését kiszámíthatatlanná teszi, annak hatása alatt egy újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye fokozottan fennáll. A bíróság a férfi letartóztatása mellett döntött, a végzés nem végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik