Belföld

Csepeli alpolgármester: Németh Szilárd 2019-ben tartotta meg a maga „őszödi beszédét”

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Mostantól mi leszünk a szocik. Mindent megcsinálunk, amit ők nem tudtak.

Ábel Attila, a csepeli Fidesz korábbi elnöke, a kerület alpolgármestere szerint ezeket a mondatokat Németh Szilárd az előző önkormányzati választás előtt mondta egy olyan kampány-megbeszélésen, amelyen a fideszes önkormányzati képviselők vettek részt.

Ábel, akit Németh tavaly Borbély Lénárd polgármesterrel együtt száműzött a kormánypártból, a Csepel.infón írt cikksorozatot arról, hogy az elmúlt években miért szakadt szét a kerületi pártszervezet, és szerinte hogyan tagadta meg régi barátait a rezsibiztosi posztot és a Fidesz-alelnöki posztot elnyerő Németh Szilárd.

A mostani írás szerint 2019 tavaszán, még az előtt, hogy nyilvánosságra került volna, hogy a volt polgármester, Németh és egykori támogatottja, majd csepeli utódja, Borbély között megromlott a viszony, a csapat már érezhette a feszültséget.

A képviselők előtt elmondott beszédben Németh több olyan programpontot is bejelentett, melyek ellenkeztek az önkormányzatot irányító politikusok addigi terveivel. Ábel szerint Németh Szilárd ezen a megbeszélésen közölte, hogy „a közpénzből létrejött és abból működő, ám magánvagyonaként kezelt alapítványa”, a Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) megveszi a csepeli Kis-Duna-parton épülő birkózócsarnok telkét és a mellette fekvő ifjúsági tábor területét, hogy sportkollégiumot építsen, jóllehet a Fidesz korábban azért küzdött, hogy a folyópartot ne lehessen beépíteni. A második bejelentés a Csepeli Munkásotthonról szólt. „Arra utasított bennünket, hogy a ma 10–12 milliárd forint értékű ingatlanegyüttest adjuk át ingyen a KIMBA-nak” – állította Ábel, hozzátéve, hogy a harmadik bejelentésből megtudták, Németh már tárgyal arról, hogy „a KIMBA megvegye a Csepel SC-t a portfóliójával együtt”.

Ábel szerint a „mi leszünk a szocik” a három követelés magyarázataként hangzott el az ingatlanigénylista ismertetése után. Ez

egyetlen mondattal foglalja össze, miért fordul 180 fokot mindenben, amit eddig Csepelről és Csepel értékeinek megvédéséről vallott. Az ember, akivel oly sok évet küzdöttem együtt a jó ügyekért

– írta egykori szövetségeséről Ábel.

Az önkormányzati választáson a kormánypártból kitessékelt Borbély Lénárd újraindul a polgármesteri posztért, míg a Fidesz Dudás Zoltánt, Németh Szilárd munkatársát támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik