Belföld

Meghalt egy egyéves kisfiú Porcsalmán, vizsgálatot indított a rendőrség

Elhunyt egy egyéves kisfiú Porcsalmán vasárnap, a gyerek halálának körülményeit a rendőrség is vizsgálja – tudta meg az atv.hu.

A cikk szerint a gyereket a Mátészalkai Kórházban működő, de az intézménytől már független ügyeletre vitték a szülők. A kisfiú sokat hányt és hasmenése is volt. Este érkeztek a mátészalkai rendelőbe, ahol beszámolójuk szerint nagyon gyorsan lezajlott a vizsgálat.

Bevitte a feleségem, két perc volt az egész és már jött is kifele, meg se vizsgálta az orvos a gyereket. Megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, hogy minden rendben van, nincsen kiszáradva.

– mondta az ATV Híradónak a gyermek édesapja.

Az orvos a hányás ellen kúpot írt fel, majd a kisfiúval a szülők hazamentek Porcsalmára. Az atv.hu cikke szerint a gyereket másnap az orvosi rendelőben már újra kellett éleszteni, és mentőhelikoptert is hívtak a gyerekhez, de az életét már nem tudták megmenteni.

A kisfiú halálának pontos okát a boncolás fogja megállapítani. A rendőrség vizsgálja a kisgyerek halálának körülményeit.

A hónap elején számoltunk be arról, hogy tüdőgyulladásban halt meg egy nagyecsedi kislány, miután a mátészalkai ügyeletről hazaküldték. Két óra múlva a kislány vért hányt és fájt a szíve, ezért a szülei bevitték a mátészalkai gyermeksürgősségire. A szülők szerint a kórházban nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik