Belföld

Tüdőgyulladásban halt meg egy nagyecsedi kislány, miután két helyről is hazaküldték az orvosok

Tüdőgyulladásban halt meg egy 13 éves nagyecsedi lány múlt szerdán – számolt be az RTL Híradó. A szülők szerint az orvosok későn vették észre, hogy mennyire súlyos Nikoletta állapota és akkor már nem lehetett rajta segíteni.

A kislány január utolsó hétvégéjén lett beteg, hétfőn háziorvoshoz vitték, ahol azt mondták, hogy influenzaszerű vírust kaphatott el, otthon kúrálják. Aznap éjszaka 39 fokos láza lett, ezért a szülők kedd reggel hívták a rendelőt, de a háziorvos azt mondta, hogy ha továbbra is lázas marad, szerdán vigyék be hozzá újra.

Nikoletta kedd estére már a hátát és a mellkasát is fájlalta, ezért a szülők a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, azonban onnan is hazaküldték őket. Két óra múlva a kislány vért hányt és fájt a szíve, ezért a szülei bevitték a mátészalkai gyermeksürgősségire. A szülők szerint a kórházban nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket.

A gyereket mentő vitte a nyíregyházi kórházba, de ott hajnali háromkor az intenzív osztályra került, majd altatásba, de összeomlott a keringése és szerda reggelre meghalt.

A gyerek háziorvosa nem nyilatkozott a Híradónak, az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat szerint súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek, míg a mátészalkai kórháztól azt írták, a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.

A szülők azt mondták az RTL-nek, hogy feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, mulasztott-e valaki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik