Belföld

Tízmilliókat kaszált és luxusban élt a fiatal nőket terrorizáló és szexuálisan kizsákmányoló férfi

police.hu
police.hu

Letartóztatták azt a nyíregyházi férfit, aki éveken keresztül kényszerített prostitúcióra két fiatal nőt. Az emberkereskedelemmel és kényszermunka bűntettével meggyanúsított férfit február 19-én fogták el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A férfi a fiatal nőket kiutaztatta Svájcba, Dániába, Finnországba és az Egyesült Államokba, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak az ő szoros felügyelete alatt. A tájékoztatás szerint a szexuálisan kizsákmányolt nőket a férfi folyamatos munkavégzésre utasította, egyúttal követelte tőlük az így megkeresett pénzük hazaküldését.

police.hu

A keresetüket a nők nem tarthatták meg maguknak, bevételük nagyobb részét át kellett adniuk. Az áldozatok az évek során több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át a férfinak, aki a pénzt saját megélhetésére, luxus életkörülményeinek finanszírozására fordította. Bejelentett munkahellyel és legális keresettel nem rendelkezett.

Többször előfordult, hogy a nőket megütötte, folyamatos lelki terrort alkalmazott, és azt is megtiltotta nekik, hogy orvosi ellátást vegyenek igénybe. Máskor ajándékokat vásárolt nekik, ezzel is fenntartva érzelmi függőségi helyzetüket. A férfi az elfogásakor éppen Svájcból érkezett vissza.

police.hu

Ruházatából több mint három és fél millió forint értékű svájci frank, valamint 360 ezer forint értékű euró került elő, amelyet az egyik sértettől vett el. A KR NNI nyomozói egy budapesti és két vidéki házban hajtottak végre kutatásokat. Lefoglaltak mobiltelefont, nagy értékű órát, vagyonvisszaszerzés keretében pedig pénzt és egy luxusautót.

Kapcsolódó

A 33 éves férfit több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve, erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsították meg. Letartóztatását az illetékes bíróság február 21-én elrendelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik